Utolsó "lusta" hét

2017.04.27

Hétfőn mozgalmas és sikeres napunk volt, miután Lilit is beadtuk az oviba, mentünk a hivatalba anmeldebescheinigung-ot, azaz bejelentkezési kérelmet intézni, ami 3 hónapot meghaladó tartozkódás esetén szükséges, főleg mert ezek után tudjuk csak elindítani a gyerekek után járó családtámogatások kérelmezését is. Bár hosszas volt az ügyintézés, és a második körben sikerült egy, hogy is fogalmazzak szépen egy rugalmatlan, kocka, savanyú ügyintéző csajt kifogunk, de sebaj, elintéztünk, kézben van, szuper! Egy napsütéses gyors ebéd, kávé után elmentünk a Mariahilferstassera nézelődni, meg műszaki boltba, porzsák kell a porszívónkhoz, meg befűzöm Zolit egy mérlegre is, mégis csak nyomon kell követnem a nem túl gyors léptékű fogyásomat. :D Onnan hazajövünk lepakolni, Zoli telefonálásba kezd a nyelvsulival. Neten már beregisztált, de be kell menni személyesen is. Befizetés, megkapom a könyvet, elmondanak mindent. A suli az Operánál van, itthonról sincs messze, de ami lényeg, hogy Lilihez közel van. 11.45-től fogok járni, így ha végeztem tudom is őt felvenni és jönni haza. A környék is szépséges. Aztán vesszük fel a csemetéket, mindenki jókedvű, de fáradt, Lili sem aludt :(

Kedd-szerda kevésbé eseménydús napok, szokásos köreimet futom. Keddre futást terveztem, ha már végre újra jó idő van, amit hétfő délutáni lufi focink Bencével keresztbe is húz, úgy összerúgunk, hogy estére már lila, bedagadt a lábujjam, éljen. A szerdát annyival feldobom, hogy korábban indulok Liliért, Zolival összefutunk egy kávéra, aztán sétálgatok kicsit. Nem szívesen indulok el egyedül, pedig szerintem elég jó a tájékozódási képességem. Lili megint nem aludt, de látszik is rajta, ragad le a szeme. Még szerencse, hogy kicsit korábban értem oda érte, a metrón elalszik, így az utána levő buszozást ki is hagyjuk, elsétálok Bence napközijéhez. Maradunk még a játszón, hogy Bence játszhasson, olyan jó nézni, ahogy jön-megy a fiúkkal. Odajön egy kisfiú, ő osztálytársa is Benyusnak, elkezd magyarázni valamit nekem, erre Bence visszaválaszol neki, szerintem frankón érti, hogy mit beszélnek körülötte, elképesztő. Ja, még a tegnapi sikerem. Itt nem lehet "normális" túró kapni, sokkal krémesebbek, nem az a darabos, mint nálunk, meg az íze is más. Kitaláltam, hogy túró fánkot akarok sütni, amerre megyünk Lilivel oviba, a Pratersternél van egy szuperül felszerelt Billa, na mondom, ott tuti lesz, és tényleg. Az első, ami ránézésre is olyan, mint az otthoni majdnem 5 euro, na azt azért mégsem, de tovább nézelődve megtaláltam a megfelelőt. Apró örömök. :) A mai napon olyan, mint az idő. Felkelni is alig bírtam, mufurc is vagyok, így hangos zenével és ha ezt itt befejeztem, akkor egy kis intervallozással próbálom feldobni magam :D Sikerrel is jártam, a torna után felpörögtem. Mondjuk a délutánom keresztbe lett húzva rendesen, mikor mentem Liliért minden elment az orrom előtt, mindenre sokat kellett várni, mikor útvonalat módosítottam persze ott is gond volt....kikészültem mire hazaértünk. 

Péntek semmi extra, itthon a szokásos. Zoli csak félnapot dolgozott, így együtt szedtük össze a gyerekeket, este még elment plazmát adni. Szombat is nyugis, már jobb az idő, de azért még hűvös van. Délelőtt főzök, itthon ütjük el az időt, aztán még lemegyünk boltba, beugrunk a Libroba (írószer bolt) nekem venni füzetet keddre. Elsétálunk még a közeli játszóra is, kis hintázás, homokozás. Érdekességek: Bence Lilire már németül szól rá, hogy halkabban legyen, mikor kiabál, és mesélte Zoli, hogy éjszaka álmodott valamit Bence és németül mondogatta, hogy várjál, várjál :) Ma is beszélgettünk és annyi szót ismer már, hogy én teljesen el vagyok ájulva. 

Vasárnap, nem messze megy egy busz, ami ott tesz le a nyelvsulinál, ki szerettem volna próbálni mennyi idő alatt van ott, valószínű, hogy ez a leggyorsabb útvonal, így ma arra indultunk el. Szerencsénk volt pont jött, ott is van hamar. Leszállunk, szemben az Opera, megmutatjuk Bencének a sulit, aztán irány Karlsplatz, a park. Mellette sétáltunk már, de nem mentünk még be. Szépséges, gondozott park, egy gyönyörű templom (Károly templom), napfürdőzünk, van egy jó kis játszó is, persze ott kötünk ki. Éppen hogy bementünk már jön egy kisfiú, magyarul beszél, Bencének meg is van a játszótárs. Lilit kisebb baleset éri, ő úgy gondolja, hogy magas, zárt csúszdán elsőre feltétlen hason kell lecsúszni, jól beverte a száját, pityergés, de aztán egy kis homokozással helyreáll a nyugalom. Jövünk haza, többiek még nyalnak egy fagyit és próbálok kemény lenni :D csak Liliébe kóstolok bele. Délutánra már nincs nagy tervünk, május 1-e itt is ünnepnap, így holnapra is tervezünk majd valami kiruccanást.