Ünnepek

2019.01.07

Ahogy számítottam is, elmaradt az igazi karácsonyi hangulat. Bár én már december elején feldíszítettem a lakást, sütögettünk a gyerekekkel, de most bizonyosodott be igazán, hogy mennyire csak az számít, hogy együtt tölthessük az időt. Zoli 24-én is dolgozott délutánig, én a konyhában töltöttem a délelőtt nagy részét. Nem volt meg az az együttébredős kellemes hangulat. A délután pihenősen, új játékokkal játszósan telt. 

Másnap érkeztek anyukámék, jó volt velük, de valahogy mégis elmaradt, az a meghitt, jó érzés. Csalódott voltam. Bánkódtam rajta egy kicsit, aztán túlléptem. Zolinak le kellett adnia már most a 2019 szabi tervét, így ez felpezsdített, elkezdtük tervezi a nyaralást, mert idén már ez is bele fog férni. Szóval csak előrenézek. 

Csütörtöktől ismét hármasban voltunk, a vásárlásokon, rövid játszózásokon kívül nem sok történt. Megmondom őszintén nagy kedvem nem is volt máshoz, Lilli borzasztó dackorszakát élni, sehova nem akar jönni, semmit nem akar csinálni, mindenért könyörögni kell, hisztizik, fél óra mire elindulunk, na ez még megfejelve egy vásárlással és úgy jövök haza, hogy az agyvérzés kerülget. Maradjunk annyiban, nem volt fenékig tejfel a következő másfél hét. 

Még karácsony előtt terveztünk egy karácsonyi vásárt megnézni, beakartunk szerezni egy idei bögrét, de nem jött össze, így szombat délután elmentünk a Maria-Theresien Platz-hoz. Ugyan a bögréről lemaradtunk, mert már új évi volt, de azért mentünk egy kört, Bence betolt egy óriási waffelt, mi meg egy puncsot. 

31-én mentünk apa elé a munkahelyére, hogy Lili mindenképp elaludjon és este fent tudjon maradni velünk. Nyugis este volt, tervezetük, hogy lemegyünk éjfélkor, de Zoli akkor már igencsak küzdött az ébren maradásért, így nem mentünk. Gyerekek jól bírták, Lili túl jól is, úgy felpörgött, hogy fél 2-kor aludt el.  

Csütörtökön egész nap szállingózott a hó, délelőtt voltunk lent egy kicsit hógolyózni, du. úgy beindult, hogy 1 óra leforgása alatt 5 centi esett, így még apával is lementünk egy kis szánkózásra. Nagyon örültünk neki, aztán pénteken délután, este újra esett. Akkor kettesben mentünk le még este Bencével, hógolyóztunk egy jót, építettünk egy hóembert, szuper volt, nem nagyon van alkalom, hogy csak vele legyek kettesben. Jól is tettük, hogy kihasználtuk, mert szombaton melegebb volt, eső esett, így pikk-pakk el is olvadt :(

Szombaton kimentünk egy bevásárló központban. Bazi nagy, vannak különálló üzletek (úgy mint otthon az Auschan mellett van Decathlon, meg nem tudom milyen üzletek) itt van nagy játékbolt, Media Markt, Brendon, és van egy bevásárló központ is, amin belül meg megtalálhatóak az ismert márkák, és azon túl még rengeteg minden. Sok bejárat, rengeteg autó és sok, sok ember természetesen, akik nagy része szombat délelőtt magyar :D Zolinak szerettünk volna elsősorban pár dolgot, meg kicseréltetni Bencének egy könyvet. Ezek sikerültek is, többre nem nagyon mentünk, gyerekekkel vásárolni továbbra se jó buli. 

Tegnap bementünk a városba csatangolni, elsétáltunk Stephans dómig, be is kukkantottunk. Lenyűgöző. Aztán egy kávé, süti erejéig megmelegedtünk, aztán sétáltunk visszafelé. Feltámadt a szél, a végére már nem volt melegünk.   

A mai nap egész jól indult. Bár Lili kicsit pityergett, de aztán egész simán készültünk, mindenki beért időben :D

Nekem meglepetésemre ma csak két órás volt a tanfolyam. Az új csoportba 10-en vagyunk, csak egy ismerős van. Furi volt, de jó hangulatban telt.