Ünnepek

2018.01.03

Először is boldog, békés, nyugis, egészségben gazdag új évet kívánok! Mindenkinek tervei szerint alakuljon az új éve!

Az első karácsonyunk Bécsben... Hát, furcsa volt. Eleve az is, hogy nem igazán volt ráhangolódás, persze a lakás fel volt díszítve, meg ugye sütögettünk is a gyerekekkel, de mivel pénteken a gyerekek még oviban/suliban voltak, olyan hirtelen volt vasárnap a karácsony. Sűrű is volt a december, hogy Zoli átült autóra, sokat dolgozott, kevesebbet volt itthon. Szóval a 24-e nem sikerült igazán jól. Nálunk már reggelre megérkezett a Jézuska, gondoltam délelőtt a gyerekek majd játszanak, míg én elkészítem az ebédet. Lili jól el is volt, de Bence a legrosszabb formáját hozta, az elviselhetetlen és mindjártmegverlek kategóriát súrolta. Én a délelőtött főzéssel töltöttem, de a délután már a pihenésé volt, addigra Bence is lehiggadt, filmet néztünk, társasoztunk. 25-én verőfényes, szuper idő volt, így elmentünk a Stadtparkba játszózni, sétálni, D vitaminnal töltődni. Ez a nap már sokkal jobb hangulatú volt. Délután én már pakoltam, másnap utaztunk Pestre. 

Szerdán készülődés, pakolás. Apa Lilivel ment kocsival, mi meg Bencével vonatoztunk. Bele is futottam egyből egy jó kis szituba. A vonaton ülnek a helyünkön (osztrákok  vagy németek) nem meglepő, előfordul. Egy idősebb manus, 3 fiatal felnőttel. Mondom nekik, hogy ez a mi helyünk, manus, nem, ez az ő helyünk, mutatom neki a jegyünket, ő közli, hogy ez a lefoglalt helyünk, vág egy flegma fejet és leül. Na, itt durrant el az agyam, lehet, hogy nem beszélek németül barátom, de hogy itt nem fogtok ülni, az tuti biztos. Majd én fogok a gyerekkel majdnem 3 órát állni, mondom neki jegyét mutassa, kikeresi a telefonján, mutatja, mondom neki magyarul, te szerencsétlen. Az ő helyük a sima 14-17 volt, a miénk a 114, 117. Nekem volt igazam, ők nézték el, amivel önmagában nem lenne gond, ha nem nézne hülyének. Mondom neki na menjetek, sűrű bocsánatkérés mellett távoztak. Utána már sima utunk volt :D Apukám jött elénk, hazaérkezésünk után nem sokkal megjöttek Zoliék is, egyből mentünk is át anyukámékhoz ünnepelni. Nagyon jól telt az este, jó volt otthon lenni. 

Másnap reggel érkezett Zoli nővére, gyerekek meg is támadták, egész napos játék következett, na meg persze még egy adag ajándék. Az esténk is jól telt, étteremben voltunk, finomakat ettünk, beszélgettünk. Másnap kicsit ügyintéztünk, vásároltunk, aztán Zoli elvitte a nővérét haza, így még tudott az otthoniakkal is találkozni. 

A pénteki napot a gyerekek mamáékkal töltötték, mi találkoztunk egy barátunkkal, volt még némi vásárlás is. Úgy volt, hogy szombat délelőtt jövünk haza, szilveszterre vendégeket vártunk. Aztán péntek este módosult a program, maradtunk Pesten és mi vendégeskedtünk. Nyertünk egy napot, így belefért még a programba, hogy Zoli is találkozhasson a barátjával, sőt egy mozi is nekünk. Én örültem, nagyon vágytam most haza, jó volt, hogy nyertem még 2 napot. 

A vasárnap este/éjjel is jól telt. Amikor nyugi volt a gyerekektől jókat beszélgettünk, jól éreztünk magunkat, el is húzodott az este. Későn feküdtünk, viszont nem aludhattunk sokat, délután utazunk vissza Bécsbe. Így nehezen indult a reggel, ráadásul még pakolás várt rám. Fáradt voltam, elaludt nyakkal, alig vártam, hogy hazaérjünk. Most Bence ment apával kocsival, Lili jött velem, na meg mama, aki amúgy is jött volna a héten hozzánk, előre elcsábítottuk őt is. Most sima utunk volt, Lili szinte végigaludta. 

Én most nagyon jól éreztem magam otthon, jó volt a családjainkkal, jól esett a lelkemnek a régi megszokott környezet, a szépséges kivilágított Andrássy út. 

A keddi nap aklimatizálódással telt, vásároltunk, Zoli vitte a kocsit nagyszervizre, egy kis játszózásra is lementünk, este koccintottunk még egyszer a potyapezsgővel, ami előre beszereztünk, de mivel nem itt ünnepeltünk, megmaradt. 

Ma esős, bánatos nap volt, itthon ütöttük el az időt, végre a bőrönd is kipakolásra került. Délután elmentünk Zolival az Ikeába, beszerezni az utolsó nagyobb dolgot, ami még hiányzik a lakásból, a ruhászerkényünk, meg egy kisebb tároló. Ha hétvégén a fenyő kikerül, azok bekerülnek és szuper rendezett lesz a szobánk :)