Újratervezés

2018.05.30

Ott tartottam, hogy hazamentünk a pünkösdi hétvégére. Zoli péntek éjszaka még dolgozott, de tudott pihenni, így szombat reggel elég korán elindultunk. Én este Brigi barátnőmmel találkoztam, kis lazulás, beszélgetés, jót tett. Vasárnap délelőtt egy régi kedvenc helyünkre mentünk mamával együtt, Csömörre a tóhoz, sétáltunk, játszóztunk, délután pedig vendégeskedtünk. Mindenkinek felüdülés a találkozás, Lili Sebi cukin játszottak együtt, a végére mindenki jól elfáradt, de mégis feltöltődve zártuk a napot. Hétfőn csak játszóztunk, ebédre mentünk mamáékhoz, aztán mi Zolival leléptünk. Elmentünk moziba, aztán még leültünk beszélgetni a hogyan továbbról. Zoli a kedd reggelt autószerelőnél kezdte, csak egy rövid szervizelés volt tervben, amiből sajnos egy kicsit hosszabb lett, így elég feszülten és később indultunk vissza mint terveztük. Bence már induláskor pityereg, maradni szeretne. Mindenkinek nehéz a délután, apa egyből mehet dolgozni, Bence köhög és köhög, rosszkedvű. 

Lili már az előző napokban gyanús, köhécsel, a szeme is fura. Szerda reggel úgy kel, hogy nem is bírja kinyitni annyira váladékos :( Így marad itthon. A hét második fele így telik, Bence is betaknyosodik a köhögés mellé, hétvégére én is elkapom. Bence előtt függetlenül megy suliba, szerencsére hamar visszarázódik, de pénteken őt is elhozzuk korán. 

Szerencsére múlt héten nem kellett lemondanom Krisztát (ő a nyelvtanárom), rugalmas volt és át tudtunk tenni délutánra a találkozókat, amikor Zoli már ébren van, így tud Lilire vigyázni. Tetszenek az órák, egy-egy összefüggéssel, amiket elmond olyan megvilágosodásaim vannak. Jó lesz ez! És az is jó, hogy a német mellett, van kivel beszélgetni pár naponta, csak úgy. 

Vasárnap nem gyereknapoztunk, azt beszéltük meg, hogy fürdőbe megyünk, mivel mindenki taknyos, így elhalasztjuk 1 héttel. De azért az Oberlaa parkba elmentünk kikapcsolódni. 

Zoli rövid időn belül munkahelyet vált. Újabb ritmusváltás. (Nagyon) korán keléssel, viszont itthon lesz délután, este, hétvégén. Lesz szabi, juttatások. Ez a nyári szünetünkre nézve nem jelet jót, hisz nem fog tudni eljönni szabira így az elején, de hosszútávon sokkal jobb lesz. Én meg sokat leszek a gyerekekkel Pesten, ott azért van segítségen, magabiztosabban mozgok. 

A héten már Lili ment oviba, ugyan még köhög, de ez a hét szintén csak 3 napos, így mindenképp szerettem volna ha megy, és nincs itthon két hétig. Így is már mondogatja, hogy nem akar menni oviba. Bencéék hétfőn kirándulni voltak egy tanyán. Lehetett állatokat etetni, simizni. Készítettek péksütit, megnézték a gazdaságot. Elmondása alapján jó volt, tetszett neki. 

Ma délután átugrunk Sopronba, otthon kimaradt a vásárlás, így ma beszerző körutat teszünk. Lili jön velünk, elhozzuk ebéd után, Bencének meg programja van, most a napközivel mennek kirándulni. Holnap ünnepnap, terveink szerint megyünk strandolni. Zoli szabad ma éjjel, jó időt is ígérnek.