Újrakezdés

2020.05.27

9. hét

Sok esemény nem volt az utolsó héten. Tartottunk egy szabadtéri találkozót a down klubunkkal, gyerekestől. Persze aznapra jött egy jó kis lehűlés, levitte a fejünket a szél, de egyébként jól szórakoztunk. Vasárnap voltunk a Duna parton sétálni, a Lobau-i duna nemzeti parkba indultunk, de előbb megálltunk, az öreg Duna partján, ott sétálgattunk. Vannak kis úszó stégek, amin lehet napozni, meg bemenni úszni. Volt egy-két bátor vállalkozó aki bemerészkedett a vízbe. 

Május 18-tól indult az ovi/suli. A gyerekek nem voltak lelkesek reggel, de egyébként simán ment mindenki. Lilivel szerencsénk volt, pont összefutottunk, Ilonával, a magyar hölggyel az oviból. Gyorsan leinformáltam, hogy mennek a dolgok. Ugye be nem kísérhetem Lilit, csöngetni kell, kijön az óvónéni/bácsi és átveszi. Az iskola előtt állók és azok mehetnek, akik nyelvfejlesztésre szorulnak. Játszhatnak együtt, kimennek játszóra is, szóval nincs akkora szigorúság. Arról nyilatkozatot kellett aláírni, hogy engedem-e, hogy kivihessék játszóra. Valamint mindkettőjüknél kellett nyilatkozni arról, hogy ha tüneteik vannak, akkor letesztelhetik-e őket.

Bencééknél a beengedés szabályozva van, hogy ne egyszerre csoportosuljanak sokan a kapunál. Maszkban kell bemenniük (amit kaptak is a suliban, szövetből), kézmosás, fertőtlenítés, gyakran szellőztetnek, szünetben nem játszatnak együtt, az utolsó este még kérte a tanár néni, hogy vigyen valami játékot a gyerek magával, amivel el tudja foglalni magát. Ezzel szemben a napköziben játszhatnak együtt. Sokat mennek ki, délelőtt is mennek le a udvarra, délután játszótérre. Ennek örülök. Bence a tanulós napokat szereti jobban (na ezt se gondoltam volna :D) mert ügyeletben a torna teremben vannak, ami levegőtlen, meg semmit nem lehet csinálni, Bence elmondása szerint. Sikerült egy olyan hetet választani kezdő hétnek, ami rövid hét, csütörtök ünnepnap volt, pénteket megkapták szünetnek Bencéék, bár olvastam, hogy más sulikban eltörölték a hosszú itthonlét miatt. Így Lili összesen 2 napot ment oviba... szerdán fejlesztésre mentünk reggel, utána már nem vittem be. Itt annyi szabály van, hogy nagyobb szünetek vannak, hogy ne találkozzunk senkivel, valamint raktak fel egy plexi falat, hogy ne kelljen a fejlesztőnek maszkban lennie, hisz nagyon fontos, hogy lássa a gyerek a száját. 

Kedden Zoli szabadnapos volt, így több, mint 2 hónap után végre kicsit kettesben lehettünk. Bár én nem szeretek kifejezetten shoppingolni, de most jól esett, találtunk pár szuper darabot, nagyon jó délelőtt volt. Csütörtökön itthon volt ő is, elmentünk a nemzeti parkba, ami előző hétvégén volt tervben. Messzire nem jutottunk, de jó kis felfedezésre váró park, egy stégig sétáltunk, ahol egy láp van, amit nádas vesz körül, békákkal, mindenféle cserregő madarakkal. Nagyon vadregényes. 

A hétvége nyugisan telt, Zoli szegény szombaton reggeltől estig dolgozott. Vasárnap Bencével voltunk lent kicsit, én futottam, jött velem rollerral. 

Azóta változékony, esős, hűvösebb idő van. Szerdán végre nem esett, voltam is futni egyet. Ezen a héten ma volt fejlesztés, ma is meg lett dicsérve Lili, a számolást gyakorolják. 

Nekem a munka kapcsán nincsenek jó kilátásaim, Zoliéknál az újra nyitás óta, nem igazán úgy alakulnak a dolgok, mit ahogy az elképzelte Zoli, így jobbnak látja, ha nem megyek oda dolgozni.  

Ja és amit még kifelejtettem, kb. 2 hete megkaptunk az iskolából a tájékoztatást, Lilit felvették abba a suliba, amit szerettünk volna. Pár utcányira van, integrált és van nulladik év. Ez szuper hír!