Újra Bécs

2017.04.22

Kedden aklimatizálódunk, délelőtt elmegyünk boltba, pakolok, nagyüzemben mosok. Nincs nagy tervünk a napra, Rita hív, hogy du. nincs-e kedvünk sétálni. Mivel az ígért hideg front még nem jött meg, benne vagyunk. Bár mi már érezzük az előszelét, Lili nem hajlandó ebéd után elaludni. Odaérünk, elindulunk a Hauptalleen, látványos a változás 2 hét alatt, az eddig kopasz fák gyönyörűen zöldellnek. Kb. 15 perc múlva feltámad a szél és pillanatok alatt olyan hideg lesz, hogy fázom, erőssen fúj a szél, elkezd esni az eső. Bár a fiúkat nem zavarja, ők lelkesen rollereznek, de elindulunk visszafelé. Beülünk még egy kávéra, nasira, aztán Bence, Martinnal még megy egy pár kört, de mivel Benyus esik-kel, feltakarítja az eső utáni Praterstern környékét elindulunk haza. 

Szerda reggel Bence jól kel, semmi tiltakozás a suli ellen. El vagyok ájulva. Zoli nem megy dolgozni, ügyintézni valónk van. Elvisszük Lilit is oviba, szétfagyunk, esik a hó, fúj a szél, hihetetlen. Lili is simán bemegy, semmi ellenvetés. Büszke vagyok rájuk, féltem, hogy a hazautazással összezavarjuk őket. Mi onnan tovább Drive Now-val megyünk, azért ilyenkor baromi jól jön egy autó. Odaérünk, kiderül, hogy Zoli elnézte, csak szerdán nincs ügyfélfogadás :( Jövő hétfőn visszatérünk! Így haza jövünk, én neki urgom a szokásosnak, főzés, torna. Zoli elsétál a napközihez, a tanár néni megkért, hogy állítsunk össze Magyarországról egy rövid bemutatót, amit ő elmond a gyerekeknek, ezt viszi be Zoli, meg hoztunk otthonról túró rudit a gyerekeknek, mint magyar finomság. Az ovihoz a megszokott útvonalunk nem működik a héten, még a szünet alatt volt egy vonat baleset, azóta is állítják helyre a pályát, sok járat kimarad, így várni is kell sokat, és általában nem alacsonypadlós jön. Így hazafele már nem is erre jövünk, Bence is jobban útba esik. Mi le se szállunk a buszról, brrr hideg van. Itthon várjuk a fiúkat. Az előadás elmaradt, egy kislánynak rácsukták az ujjára az ajtót, őt vigasztalta a tanár néni fél délutánt :/

Csütörtök. Szintén jól indul, bár kicsit nehezen kelünk, Bence köhögött hajnalban, felkeltve ezzel Lilit is, a visszaalvás elhúzódott. Fázunk ma is, de legalább nem esik a hó :D Az oviban már öltözködnek a többiek, a csütörtök "kirándulós" nap, annyit tudok, hogy metróznak és zárt helyre mennek. Lili nem örül, egy kisfiú sír, ez sem segít, ő is pityereg kicsit. Jövök haza, takarítok, szerkesztem a blogot, kiderült, hogy nem jó formátumban vezetem. Macerás megcsinálni, de sokkal áttekinthetőbb, könnyebben kezelhető lesz. Nyomok még egy Péntek Enikő féle intervall edzést, régen nagyon szerettem, de sajnos 15 kb plusz kiloval nem annyira ment az ugrabugra. Most már egész jól megy. Mikor megyek Liliért még alszik, kómásan hozom el, csak a metrón veszem észre, ahogy elsimítom a haját, hogy lila a szeme körül. :( Mondhatta volna az óvó néni, Lilit kérdezem, de több féle változatot is előad, így nincs pontos infónk mi történt. Zolival a napközinél talizunk, jól átfagyott, elfáradt, jövünk is haza. 

Pénteken Lili későn kel, mire hazaérnék már elment a fél délelőtt, nincs is sok kedvem elindulni, így itthon marad. Vásárolunk, játszunk, főzök, folytatom a blog szerkesztést. Egy fokkal jobb az idő, így mikor felszedjük Bencét meg is állunk kicsit a játszón, Lilinek beígértem a homokozást, amit egész délelőtt emlegetett. 

Szombatra esőt ígérnek, nincs tervünk. Aztán Bence feldobja, hogy neki sürgősen szüksége van egy játékra, amit a mamától kapott locsolópénzből kíván megvenni. Így fiúk elmennek beszerezni. Mi maradunk Lilivel a környéken, bemegyünk a dmbe, meg galambokat kergetünk. Fiúk megérkeznek, Bence elégedett, Lili is kapott egy cuki homokozó készletet, és nekünk is szerzett be Zoli estére pezsgőt. Ma van megismerkedésünk 9. évfordulója...a délután elég hektikus, nem mennék részletekbe. Bence full zizi, Lili későn alszik el, ennyit az esti tervekről, azért a pezsgő elfogy :)

Vasárnap, Bence 6.45-kor jött át, hogy ő fent van, nem kell mondanom mennyire örültem, főleg, hogy Lili többször felkeltett éjszaka, nyöszörgött, forgolódott. Napsütést ígértek, reggel esik :( Szerencsére kisüt a nap, reggeli közben meg is beszéljük merre menjünk. Stadparkra esik a választás, csalóka az idő. Ha süt a nap egész jónak tűnik, a következő pillanatban fúj, beborul, csepereg az eső. Megállunk egyből a játszónál. Lili felmászik lecsúszik, átmászik, jön-megy, be van indulva, aztán leül homokozni. Aztán sétálunk még, a városban maraton van, mindehol futók, le van zárva a fél város. Egy metró megállónyit sétálunk, szépséges épületek mindenfelé. Délutáni terveink, apa biciklit szerel, nekem tornázni kellene, Bencének levágni a haját. További szép délutánt mindenkinek!