Új menetrend

2017.12.15

Kicsit lemaradtam...múlt hét hétfőn Zoli ment a kocsiért, hosszú volt a nap, Zolinak egyből volt egy útja Grazba, ki is próbálhatta az autót. Kedden elmentünk beszerző körútra, ami kell a munkához (hevederek, kicsikocsi, munkaruha) Izgatottan várunk mindeketten a szerdát, Zolinak is első napja, nekem is próbanap Daniellánál. Múlt hét óta megváltozott a ritmusa reggeleinknek, ha Zoli tudja vinni Bencét, akkor csak Lilivel megyek oviba, ha nem akkor, együtt visszük Bencét, aztán rakom le Lilit. Így Lili is korábban beér, van előnye, hosszabb a délelőttöm, de vége a nyugisan készülődös reggeleknek. Zoli délután is később ér haza, hosszúak a napjai.

Szóval kedd éjszaka nem aludtunk jól, Zoli is feszült volt, én többször fent voltam, hülyeségeket álmodtam. Arra készültem, hogy mindkét gyereket én viszem, ráadásul Lilinek is be kellett érnie korábban, hogy tudjon reggelizni mielőtt elindulnak a Mikulás ünnepségre. Aztán úgy alakult -szerencsére -  hogy Zoli elvitte Bencét, így Lilivel is kényelmesen beértünk. Nekem is volt időm reggelizni és indulni. Aztán elszúrtam mindent, S-Bahnnal kell mennem, de nem a megszokott irányba, amerre jártam többször, hanem kifelé. Kapkodtam, pedig időben voltam, felszálltam arra ami jött, na nem kellett volna, két megálló után rájöttem, hogy rosszra szálltam, mondom semmi gond, leszállok, visszajövök és még úgy is odaérek, maximum egy picit kések. Ahhha... leszállok, nézem. Nincs visszajövő vonat, nem hittem el. Azon a vonalon, ami nekem kellett volna, nem jön visszafele járat, csak más irányokba. Hívtam Zolit, lemondta a napot :( Én meg hazakavarodtam más irányból. Csalódott voltam, úgy rá voltam készülve, nem hittem el, hogy ilyen béna vagyok. A hölgy jófej volt, mondta semmi gond, megbeszéltünk a következő hétre egy időpontot. Zolinak sikeres napja volt, más kihívásokkal kell szembenéznie, pakolás, parkolás, forgalom, útvonalak, de gyümölcsözőbb lesz, mint bringásként.

Lili odavolt a Mikulástól, Ilona (a magyar hölgy az oviban) mesélte, hogy hiába nem érette Lili a mesét, a dalt, figyelt, tapsolt, élvezte a progamot. Bence mesélte, hogy hozzájuk is bekopott a Mikulás a suliba, de valami kamu Mikulás volt, mert húzogatta a szakállát, meg igazgatta a ruháját :D de legalább hozott csokit.

Csütörtökön Lilinek szünet volt, így együtt mentünk mama elé az állomásra, jött hozzánk hétvégézni. Régen találkoztunk, vártuk már nagyon. Este ki is használtuk, hogy itt van mama, Zoli elvitt egy körre a városba. Nem is voltunk a városba még este, most meg, hogy már minden fel van díszitve, gyönyörű, nincs szép Andrássy útjuk, viszont a Rathaus környéke fényáradatban úszik, nem csak a sétáló részeken, hanem az úttestek felett is különböző fényfüzérek vannak, nagyon tetszett.

Pénteken munkaszüneti nap volt, így Bence is itthon volt, Zolinak se volt munka, így kettesben haza tudtunk gurulni, leraktunk az autó nyári gumijait, összeszedtem néhány ruhát, ami kiderült, hogy szükséges, de még otthon van, gyors vásárlás, könyvesbolt, itt nem kapható, de szeretett és hiányolt dolgok beszerzése. Hosszú volt az út, köddel, esővel, budapesti dugóval, de azért jó volt kicsit kettesben, meg körbenézi otthon.

Szombat, vasárnap semmi különös, terveztünk karácsonyi vásáros kiruccanást, de hideg volt, fújt a szél, nem indultunk neki. Gyerekek nyúzták mamát, próbálkoztunk némi kreatívkodással, mama kisebb hobby boltot hozott el, de inkább csak nekünk öröm.

Kedden újra neki rugaszkodom a vasalás témának, kevésbé stresszelek rajta. Időben ott vagyok. Gyorsan elszalad a két óra, én nem értékelem valami sikeresnek. Hamar lejött, hogy nem vagyok gyakorlott, nem vasalok túl gyakran, akkor is csak inget. Nem pizsamát, pólókat, ágyneműt. Szerintem a hölgy is másra számított, így, hogy még megbeszélni se tudjuk nehezebb. Abban maradtunk, hogy janárban találkozunk újra, addig megpróbálok kicsit gyakorolni. Aztán meglátjuk.

Szerdán volt Bencének szülői, vártam már, kíváncsi voltam mik a meglátásai a tanár néninek. Összességben jó. Bence sokkal nyitottabb, jelentkezik, aktívabb az órákon, ha problémája van szól. Vannak pajtásai, akikkel játszik. Kiderült ki Felix, aki napközben ki szokta venni Bencét, ő a napközbeni németes. Ezen felül van, a heti 2 délutáni német foglalkozás. A matekot szereti és megy is neki, az olvasás kevésbé. Ráadásul februártól kikerül a képből az utált technika tanárnő. Bence már tavaly is panaszkodott rá, kiabál. Idén konkértan azért utál csütörtökön suliba menni, mert aznap van technika, így megkönnyebbülés lesz.

Ja, még az adventi kalendáriumot akartam mesélni. Bencéék a hónap elején húztak számot, az adottt nap ajándéka az övé, csoki, pici játék, várta már mikor kerül sorra. Kedves ötlet a tanár nénitől. Lilliéknél is van, ők személyre szabottabb ajit kapnak, tudják, hogy Lili szeret gyurmázni, így azt kapott, de saját készítésűt, kis papírra mellékelve hozzá a recept, hogy miből készült. Jól esnek ezek az apró figyelmességek.