Telnek múlnak...

2019.05.31

Az elmúlt két hét: voltunk Lilivel gyerekorvosnál, elég régóta, visszatérően fájlalja a hasát. Nem hagyott minket nyugodni a dolog, egyeztettem a doktornővel, hasi ultrahangot tud csinálni a rendelőben, így elég volt hozzá elmennünk elsőkörben. Szerencsére az uh nem mutatott eltérést, viszont mivel Lilinek van problémája a wc-ra járással, így próbálkozunk egy hashajtószerű készítménnyel és elküldött vérvételre. 2 hét távlatából úgy tűnik tényleg ennyi csak a probléma, sokkal jobb a helyzet.

Mi a sulival voltunk a Welt Múzeumban. Különböző országokból összegyűjtött tárgyakat nézhettünk meg. Én nem vagyok egy lelkes múzeum látogató, az volt a szerencse, hogy a tárlatvezető csaj nagyon jó fej volt, vidám, lelkes, sokat lendített a délelőtt hangulatán. Ez egy pénteki nap volt, hamarabb is végeztem, mint a szokásos, ráadásul Liliék kirándulni voltak, csak 16 órára értek vissza, így volt egy egész hosszú délutánom, amiben a szokásos vásárlás, főzés mellett még egy futás is belefért. 

Azon a szombaton fiúk moziba mentek, előtte mentünk egy karikát a Mariahilfer Strassen, Bence kapott egy órát, amit egy magyar órásbácsi boltjában vettünk. Vasárnap fiúk bringázni voltak, én futni. Mostanában elég sokszor megyek futni, egyrészt látványosan jó tesz, másrészt most élvezem is, régebben is próbálkoztam már vele, de hiába voltam jobb formában, nyögvenyelős volt, nem csináltam örömmel. Most ráéreztem. Ráadásul augusztusra megvan az első nevezésem egy futóversenyre, szóval most már nincs megállás. 

Az utóbbi hetekben az időjárás eléggé megkeseríti a napjainkat. Egyrészt követhetetlen egyik nap rövidnadrág, két nap múlva nagykabát, a fejfájásomról nem is beszélve, de az, hogy az eső az esetek 90%-ban reggel fél 8 és 9 között esik csak, na az több mint felháborító, jah és a párás, esős időt nemtoleráló hajamról nem is beszélve...:D

Aztán múlt héten csütörtökön Sopronban jártunk, gyerekeknek júniusban lejár a személyi igazolványuk, meghosszabbítani voltunk, persze egy gyors shoppinggal karöltve. Szombaton Zoli dolgozott, de éppen jó idő volt, így elmentünk egy játszóra, ahova Bencéék régebben sokat jártak a napközivel. Jó volt, az leszámítva, hogy - van egy fokozatosan emelkedő építmény, a második szakasz, ami a fejem magassága, egy kötélen kell egyensúlyozni, persze lehet kapaszkodni, de a kezdőrészen van egy elég nagy hely - Lilinek sikerült ott kipottyannia, ráfigyeltem, el tudtam kapni, jó összefejeltünk, a lábát is megütötte, de legalább nem törte össze magát.  Vasárnap futás, fiúk bringázás, délután még egy fagyizás. Itt nem tartják a gyereknapot, na nem mintha járnánk bármilyen tömegrendezvényre, de azért mi szerettünk volna valami programot, Bence fürdőbe szeretne menni, mivel most lesz szabad hétvégéje Zolinak, holnapra ütemeztünk be a programot. 

Tegnap ünnepnapunk volt, főleg pihenéssel telt, de Bence kapott egy nagyobb bringát, azt azért felavatta, voltunk lent egy kicsit, na meg én futni. Itt nem divat a hosszú hétvégesdi, vagyis persze aki teheti kiveszi szabinak, de nincs ez az előre ledolgozzuk dolog, így Zolit ma nélkülöznünk kellett :( A nap slusszpoénja, hogy ma ugyanarra a játszóra mentünk, mint múlt héten, most Lili majdnem kiesett a hintából. A kicsiknek való hintát használjuk, bohóckodtunk, annyira előredőlt, hogy ahogy lendült hátra, teljesen előrebucskázott, hajszálon múlott hogy kiessen fejjel előre. A vér is megfagyott bennem, javasoltam, hogy ezentúl inkább ne jöjjünk erre a játszóra :D

A nyelvsuliban nagyerőkkel készülünk a nyelvvizsgára, van lehetőség a kurzus végén vizsgát tenni, csak A2, de úgy vagyok vele, hogy miért ne, legalább látom mit tudok, mit nem. Ha megy, nyugodt szívvel vágok neki ősszel a B-nek.

Még Bencéről pár szó, mostanában megváltozott, már nem kísérjük végig a sulihoz reggelente (nagyon már puszilkodni se lehet) menne ő már egyedül, de nem igazán bízok a körültekintésében, így abban maradtunk, hogy ősztől járhat egyedül suliba. A napköziben már a lányokkal is játszik. Vásárlásoknál, hugira figyelésben is sokkal jobban lehet rá számítani. Nem hiába, 2 hét múlva 9 éves lesz...elképesztő.