Szünet

2019.02.17

Két héttel ezelőtt szombat: Zoli dolgozott, ezért délután indultunk Pestre. Eredetileg úgy volt, hogy anyukámat pénteken műtik, így a héten még nyugisan tudunk együtt lenni, szülinapot ünnepelni, nekünk is lesz lehetőségünk kettesben kicsit lelépni... aztán átrakták 3 nappal korábbra a műtétet, borult minden. Vasárnap délután azért le tudunk lépni kettesben egy mozi, meg némi shoppingolás erejéig. Hétfőn ünnepeltük Lili és anyukám szülinapját. Kedden bowlingozni voltunk, xboxon szoktunk játszani, de régóta tervben volt, hogy kipróbáljuk élőben is Bencével. Sajnos a golyók még elég nehezek voltak neki, így kevés sikerélménye volt. Szerda nekem sűrű nap volt, délelőtt barátnőmmel találkoztam, aztán fodrász majd délután még mentünk Lilivel kardiológiai kontrollra. Tavaly év végén volt esedékes, de akkor nem tudtunk elmenni, szerencsére minden rendben van, legközelebb 2 év múlva kell mennünk újra. Doktornővel jó élmény találkozni (most már), Lilit körülbelül másfél hetes kora óta ismeri. A legnehezebb időszakunkban ismertünk őt meg, sok mindenen kísért végig minket. Csütörtökön jöttünk is vissza Bécsbe. Pénteken csatangoltunk kicsit a Mariahilferstrassén, megünnepeltük egy szelet süti társaságában mégegyszer Lili szülinapját. 

És a közjáték. Már utazásunk előtti napokban probléma volt a kazánunkkal, állandóan lekapcsolt, ami főleg éjszaka nem volt annyira jó, mert fűtés nélkül maradtunk. Már nem volt idő szerelőt hívni, számoltunk vele, hogy amíg távol leszünk lefog kapcsolni, így is lett, alig 19 fok volt mire jöttünk, kihűlt az egész lakás. Egész hamar visszamelegedett, viszont a következő napokban minden éjszaka többször keltem, hogy ellenőrizzem megy-e. Mindezt sikerült még pénteken azzal megfejelni, hogy túl magas lett benne a nyomás és elkezdett folyni belőle a víz... na ezen a ponton kellett volna lemondanunk a Soproni kiruccanást :D Zoli hívja a szervizt, ellátnak jó tanácssal mit kell csavarni, hogy elálljon, úgy nincs melegvíz, de el tudunk utazni. Jah Lili péntek hajnalban ugatósan köhögött....

Szombat reggel gondolkodtunk mi legyen, gyereknek a köhögésen kívül nincs baja, kazán elvan, menjünk, ha már olyan rég húzódik, átszerveztem, Bence napok óta várja, hogy mehessen úszkálni, menjünk. Na és akkor itt elkezdődött az 1 napos kabaré, komolyan, nem mi lennénk. A terv az volt, hogy elindulunk Sopronba, Lili alszik útközben kicsit, aztán sétálunk, ebédelünk egyet, elfoglaljuk a szobánkat, fürdünk... Lili nem aludt, így Sopron minden második padján ledőlt aludni, Bence szófosó tabit kapott be, de olyat, amit párosítva van mindenre ellenkezéssel.  A séta, ebéd így fergetegesre sikerült. Mentünk a hotelba, csöndes, nyugis környezet, friss levegő, kis szusszanás, aztán le fürdeni. Lilin a végén már látszott, hogy nagyon fáradt, nyűgös. De aztán átbillent a holtponton. Lementünk vacsi előtt egy italra, gyerekek addig a játszószobában. (végre egy kis nyugi) Aztán vacsi, Lili persze nem akart kijönni a játszórészről, mondtunk, hogy visszajöhet csak vacsizzon. Leülünk, ennénk, elkezd sírni, és csak sír, se szép szó, se nyugtatás, se semmi, csak sír. Zoli gyorsan eszik felmennek. Mi Bencével eszegetünk felmegyünk, azt gondoltam Lili hulla fáradt, alszik. Ahha, azért borult ki, mert hogy ő játszani akart.....5 perc múlva benyögte, hogy ő éhes, nem kell leírnom, mit gondoltam. Lementem kaját szerezni. Az alvásról csak annyit, hogy végül Zoli aludt Bence ágyán, én Bencével. Vagyis az túlzás, hogy aludt, full kényelmetlen volt neki, én éjszaka vagy másfél órát voltam fent. Még egy fürdőzés, majd egy 3. kávé után hullafáradtan hazatértünk. 

A héten sok izgalom nem volt, én az éjszakai keléseknek és a frontoknak köszönhetően 4 napig zombi voltam. Pénteken itthon voltunk Lilivel, délre fogorvoshoz volt időpontunk, amúgy is korábban eljöttünk volna, de délelőtt jött a szerelő kazánügyben, így maradtunk. Lili szuper ügyes volt a fogorvosnál, elöl nagyon szorosan vannak a fogai, nehéz tisztán tartani, és sajnos elkezdett neki romlani. Kerestem egy magyar doktornőt, hogy szót tudjon érteni a gyerekkel. Jól válaszottam kedves, aranyos volt, megmutatta neki mit fog csinálni és Lili hagyta, hogy picit fúrjon, betömje neki. Nagyon büszke voltam, azt hittem nem fogunk sikerrel járni. 

Ma kihasználtuk a jó időt, a Donau Inselen voltunk. Sétáltunk, játszóztunk. Lesz mit felfedezni, több, mint 20 km hosszan lehet sétálni, futni, bringázni, van több játszótér, vízi játszó, éttermek, bárok. Itt is szokott nyáron fesztivál lenni.