Sok minden

2018.03.23

Múlt hétfőn vitték Zoliék a vállalkozáshoz vett autót átépítettni Szerbiába. Hűtőkocsi lesz belőle. Én nem voltam a helyzet magaslatán, náthásan, köhögősen, nyűgösen. Kedden nem is mentem suliba, nem tudtam magam rávenni az elindulásra, így pihentem, meg tanultam. 

Szerdán már mentem, újabb csavar várt a suliban. Előző héten már ült bent egy hölgy az óráinkon megfigyelni, most már ő tartja az órákat, vagyis az új témákat először a kedvenc tanárommal vesszük, aztán a másik 2 napon meg a hölgy van. Nem örültem, nem szeretem amikor mindig valaki más stílusához kell alkalmazkodnom, de hát ez van, fő a rugalmasság. Lili szerda éjszaka hányt, másnap nem tűnt betegnek, de inkább itthon tartottuk, szerencsére nem volt baja, evett is, így betudtuk gyomorrontásnak. Pénteken átmentünk Sopronba shoppingolni míg a gyerekek oviban, suliban voltak. Anyának ünnepnap, kiélhetem magam magyar környezetben :D

A hétvége csendesen telt, hideg, téli idő volt, amit már nagyon nem kíván a szervezetem. Aztán vasárnap délután elkezdett fájni a gyomrom, egyre rosszabbul lettem, délután már csak feküdtem, megtalált magának egy lightosabb hányós vírus. Estére szerencsére kicsit jobb lett, de a gyomrom még napok nem volt jól. Hétfőn csak dőltem borultam, enni még nem tudtam. Azért napközben elmentünk kocsit nézni, a korábbi szállító autót eladjuk, így viszont lesz személyautónk. Jippi! Ami nagyon öröm, ezentúl ki tudunk mozdulni Bécsen kívülre is, nagybevásárlást, hazautazást, mindent kényelmesebben tudunk megoldani. 

Kedden bár liftező gyomorral, de mentem suliba. A következő napokon suli után intéztük a kocsival kapcsolatos dolgokat, hogy minél előbb el tudjuk hozni. Itt az az eljárás, hogy először, a biztosítást, névre íratást kell elintézni, hogy kapjunk rendszámot, csak utána tudjuk elhozni, na meg persze kell parkoló matrica, a városban lakunk, nem állhatunk csak úgy meg. Éééés fordulat nyelvfejlődésemben, értettem egy poént,amit a biztosítós hölgy sütött el beszélgetés közben :D

Liliéknél csütörtökön húsvét ünneplés volt, azt láttuk, hogy meg volt terítve, evés, ivás biztosan volt, meg ahogy Lili mesélte, jött a nyuszi is. De pontos infónk nincs, hogy mi volt a program. Az viszont kiderült éjszaka, hogy valamit túlzásba vitt, a nagy ünneplés közben, a gyomra nemtetszését fejezte ki. Így ma megint itthon maradt. Szerencsére nincs rosszul, sőőőt. 

Bencééknek sajnos elmaradt a napközivel mára tervezett Schönbrunnos vásározás, csalódott is volt. A nem túl kezdvező időjárás miatt a tanár nénik lefújták. Azt mondta helyette filmet néznek.

Ma volt mindkettőjüknél az utolsó nap, jövő héttől szünet van. Nekem jövő héten még tart a suli, így majd apa tartja a frontot, aztán szerdán megyünk haza. Én már várom nagyon, karácsony óta nem voltunk. Beszélgetni, találkozni, szépülni valóm van :)