Sikeres hét

2017.11.19

Hétfő semmi extra, nincs sírás, nincs különösebben nagy tiltakozás, Lilinek mondjuk kell pár nap, mire újra belerázódik az oviba, de ez így 3 hét itthonlét után nem is csoda. Kedd reggel jön a szerelő ember, másfél óra alatt felrakja a fürdőszobatükröt, előszobafalat, boldogság, nagyon sokat dob a lakáson, végre nem ide-oda akasztjuk a kabátot, a cipőknek is van helye. A tükör annyira jóóó, látom magam sminkelni, hajatszárítani. Kedden délután Zoli elvonatozik Pestre, új személyit csináltatott, át kell vennie. 

Szerdán Bencének szünet, néztem a papírját, valamilyen szentnek az ünnepe, gondoltam, hogy munkaszüneti nap. Rosszul. Minden nyitva, munkanap, csak a sulikban, ovikban van szünet, de ez is változó, Lilinél például nincs szünet, így ő megy is oviba, nem akarok megint törést, nehezen veszi a hétvégéket, ünnepnapokat, hogy miért nem kell menni. Így Bencével kettesben vagyunk, kicsit tanulunk, aztán kiélheti magát az xboxon :) Szerdán kapjuk meg a határozatott a családi pótlék kapcsán, fél évre visszamenőleg megkapjuk, a napokban utalják. Juhéééé!!! Délután megyünk apa elé a pályaudvarra. Már hazafelé jövünk, mikor Lili nyom egy piruettet a liftben, arcra esik, eltörik a szemüveg kerete, megsérti kicsit az arcát is :( Nyáron egyszer már eltört a törhetetlennek hirdetett kerete, akkor szó nélkül kicserélték, na de most ezért hazautazni, többe lenne...így itt keresek optikát. 

Csütörtökön apa beszél az osztályfőnökkel, a németrejárás körül van egy kis fennforgás, Bence azt mondja hétfőn nem szedték össze (tanítás után érte szoktak menni) a napköziből is elfelejtik átküldeni. Kapunk egy kis pozitív visszacsatolást, azt mondja a tanár néni, Bence most már egy kicsit bátrabb, aktívabb az órákon. Örülünk, 2 hét múlva lesz szülői, akkor majd részletesebb is tudunk vele beszélni. 

Pénteken meg is kapjuk a pénzt, több mint amire számítottunk, nagy az öröm. Szombaton megyünk az optikába, muszáj minél előbb Lilinek szemüveget csináltatni. Egy minijátszóház a hely, van egy kis csúszdázós rész, tele labdákkal, kis konyha, szerelőpult, na meg persze nyalóka. Sokat vagyunk ott, a hölgy több fazont kiválogat, próbálgatunk, ami legjobban tetszik nekünk Lilin, az sajnos nem kisgyerek barát, nem rugalmas, nem lehet feszegetni, így azt nem merjük megvenni, a korábbi gumisnál eggyel azért bártabban vagyunk, olyan választunk aminek a szára rugalmas, az üveg körül már nem. Meglátjuk, bízunk a legjobbakban, hogy nem törik el 2 hét múlva. Nagyon szimpatikus volt a hely, a kiszolgálás. Egy másik helyiségben, ahol bemértek valamit Lili szemén, olyan kis mini, gyerek ülőgarnitúra van, hogy teljesen kikészülök, kis fotel, lábtartóval... übercuki. A kassza (tb) támogatja is a szemüveget, így csak töredékét kell kifizetnünk. Szupiszuper! Annyi teendőnk még lesz, hogy egy itteni orvossal át kell íratni Lili otthoni leletét. Arra is kaptunk tanácsot kihez forduljunk. Másfél hét múlva lesz kész, bemutató akkor :) Ma csak itthon lébecolunk, borús, esős az idő. 

A héten megnyíltak a városban a karácsonyi vásárok. A legismertebb Rathausnál levőn kívül még számos van, tudosítok majd, melyikbe jutunk el. Egy mini változat, itt tőlünk 3 percre is nyílt, van egy kis tér, 2 bodét felhúztak, kis édességgel, forralt borral, punccsal, adventi koszorúkat, fenyőket is árulnak. Meg felállítottak egy nagy karácsonyfát is.