Nyári szünet 1.

2020.07.19

Július első hétvégéje: van egy lakás projekt amire be vagyunk jelentkezve, most épül még. Egy tőlünk elég távoli kerületben (22. kerület). Szombaton útra keltünk megnézni, hogy milyen a környék. Kertes házas rész szélénél épül, külső kerület. Teljesen más világ, mint ahol most lakunk, csendes, nyugalmas. Onnan még átugrottunk az 5 percre levő Aspern Seestadtba, ami olyan mint, egy mini város, de még Bécs része, ahol csupa új, modern, alacsony energiafogyasztású házak épültek. Tele van parkokkal, van suli, ovi, meg egy tó is. Nekem az a rész is nagyon tetszik. 

Vasárnap elmentünk ebédelni, megünnepelni, hogy lezárult a tanév, Bence jól teljesített, Lili pedig búcsút vett az ovitól. Ugyanabban a kerületben voltunk, ahol előző nap sétáltunk. Először az volt terv, hogy felhasználjuk a városvezetéstől kapott utalványunkat, amit az éttermek megsegítésére találtak ki, aztán végül abban maradtunk, hogy azt majd kettesben leesszük valamikor. 

A következő hétre nagyjából visszatért az energiám, már többször tornáztam, futni is voltam. Csütörtökön Zoli szabad volt, átmentünk Sopronba kicsit shoppingolni, főleg a gyerekeknek, amitől Bence nem volt lelkes, főleg, hogy Bécsben már elszoktunk a maszktól, Sopronban meg újra hordania kellett. Lili hétközben is már náthás volt, de péntek hajnalban ugatós köhögéssel nyitott. Így a másnapunk inhalálással, kúrálással telt, szerencsére nem lett gond, felszakadt neki, nem fulladt. Vasárnap bementünk a városba sétálni, pont kellemes idő volt. Jó volt, azt leszámítva, hogy a Strabucksba, ahova wc-re ugrottunk be eredetileg, Lili lefejelte a pultot. Kalapban volt, előtte többször szóltunk, hogy ne húzza a szemébe, mert semmi nem lát, na pont nem is vette észre a homloka magasságában lévő pultot és neki gyalogolt. Nagy koppanás, sírás, jég...akkor rosszabbnak látszott, szerencsére csak egy csík maradt mire hazaértünk.

Ezen a héten semmi különös, délelőttönként játszózás. Én próbálom, az elvesztett pár kilót nem visszaszedni, odafigyelni a kajára, többet tornázni, futni. Az biztos, hogy ez a kényszer detox jót tett a kávé és alkohol fogyasztásom visszaszorítására. A péntek nekem főleg már pakolással telt, tegnap jöttünk Budapestre. Úgy döntöttünk 2 héttel ezelőtt, hogy legnagyobb szívfájdalmam/unk ellenére lemondjuk a horvátországi utat. Akkor rendelték el azonnal hatállyal a balkáni országokból a karantén/teszt kötelezettséget újra. Nem mertünk kockáztatni, nem akartunk úgy nyaralni, hogy a híreket kelljen figyelni mik az aktuális intézkedések. Ráadásul Zolinak is mondták a munkahelyén, ha visszajön és karanténba kerül, kirúgják. Így 1 héttel korábban jöttünk Pestre, gyorsan lett is program, így le tudunk utazni Zoli testvéréhez pár napra, tudok előbb menni fodrászhoz, orvoshoz, megcsináltatni az éves fotóinkat. Következő héten pedig a tervezett 3 nap helyett, 1 hétre megyünk Nagybörzsönybe nyaralni.