Mozgalmas hét

2018.01.22

Múlt hét hétfő, Lili első napja mikor az oviban ebédel, alszik. Mondtuk neki többször, fel volt készülve, várta is. Bíztam benne, hogy nem lesz gond, és így is lett. Már első nap simán aludt, bár korán alszanak és csak 1 órát aludhat, ami után elég kómás. Reméltem, hogy ez gyógyír lesz az esti késői elalvásra, na ez nem annyira jött be, még így is 22 órakor alszik el este :( 

Óvón nénik mondták is szerda magasságában, hogy nem is remélték, hogy ilyen jól megy majd az ott evés, alvás. Végül is nem mondtuk el csak 3x-4x, hogy Lili már 2 oviba is így járt....  Így, hogy Lili kettőig oviban van, tök jól van időm mindenre. Nagyon élvezem, bár sokáig nem tart :)

Kedden Zoli nem ment dolgozni, Bencével kora délutánra volt időpontunk a tanár nénijéhez, félévi értékelő beszélgetésre. Így abban maradtunk, hogy délelőtt megyünk ügyintézünk egy kicsit. Beiratkoztunk nyelvsuliba, februártól indul és ez most nem lesz olyan intenzív, mint a korábbi. Beszereztük a gyerekeknek a farsangi jelmezeket. 

Az értékelés: le van bontva tantárgyakra, azon belül is több pontban értékelik a gyereket különböző jelekkel. Végig mondott mindet, lehet kérdezni és a gyerek is részt vesz a beszélgetésen, bár ez most Bence szempontjából még nem volt olyan lényeges. Elmondta miből jobb, miből kevesbé, hogy jön ki az osztálytársakkal. Összességében nagyon jól teljesít Bence, jól beilleszkedett, feltalálja magát, megoldja a dolgait. 

Csütörtökre időpontom volt Daniellához (vasalás), bár nagyon nem volt kedvem menni, nagyon jó volt. Jól is ment, nyugisabbak voltak a körülmények, látszott rajta is, hogy elégedett, hamar elment a 3 óra, de jól el is fáradtam. Jól esett utána ülni. Megbeszéltük, hogy hétfőn, csütörtökön megyek januárban, aztán februártól meglátjuk, hiszen nekem 3 nap nyelvsuli lesz. 

Pénteken Bence mondja, hogy fáj a feje, szédül, mikor jövünk haza, gyanús, hogy beteg lesz és sajna igazam is lesz. Este már lázas és csak romlik, szombaton még délelőtt kicsit játszik, felkel, délutánra már nagyon lázas, és így megy egész hétvégén. Gyógyszer után jobb, szerencsére akkor eszik, egyébként fekszik, alszik. Én ezerrel szellőztetek, fújkodom a levegőfertőtlenítőt és mondogatom, hogy csak ne fertőzzön meg senkit. Főleg engem ne! 

Így a hétvége eseménytelenül telt. Ma Lili ment oviba, Bence pihen, és meg nem mentem dolgozni.