Mindennapok

2017.09.21

A múlt hétről még, pénteken Zolinak reggel be kellett mennie a rendőrségre Bence kéztörése miatt. A kórház automatikusan jelenti, nekik pedig ki kell vizsgálniuk, hogy tényleg baleset történt-e. Úgy terveztük, hogy utána elmegyünk az AMS-be (munkanélküli hivatal) megérdeklődni nekem a nyelvtanfolyamot, aztán elmegyünk venni néhány őszi ruhát a gyerekeknek, meg neki munkaruhát. Mivel Lilit vinnünk kellett magunkkal, hiszen 10 óráig volt csak, így az AMS elnapoltunk, főleg, hogy nem is tudjuk biztosra mikor tudnék kezdeni, mikorra szokik be Lili. Zoli gyorsan végzett, megyünk Liliért, éppen  tovább indulunk, csörög Zoli telefonja, suli, igazgatónő, Bence elesett, beverte a fejét, ott pityereg az irodájába, menjünk érte...Nézünk egymásra...mondtam én, hogy ne menjen dolgozni. Szerencsére semmi baja, a lépcsőn ment lefelé, hátranézett és leesett, beütötte a halántéka környékét. Halkan jegyzem meg, hogy van benne egy jó nagy adag lógás vágy is. Ő intézte el, hogy felhívjanak minket... mi lenne, ha beszélne németül. Így jön ő is vásárolni. A hétvége elég unalmasan telt, szombaton még egy fokkal jobb idő volt, vasárnap esett egész nap. Nem is voltunk sehol, itthon mulattuk az időt. Vasárnap Lili elkezdett nagyon nyügi lenni, könnyezett a szeme, attól tartottam, hogy lebetegszik, bevetettem minden házi praktikát. Szerencsére nem is lett rosszabbul. Bence is köhög, náthás kicsit, de sem vészes. 

Lili egyre többet van az oviban, feloldódott, szól, hogy pisilnie kell, reggelizik, ügyesen fújja az orrát, amitől az óvó néni elájult. Bence se kérdezi meg mindennap, hogy mikor lesz már hétvége, amit jó jelnek veszek :) Zoli tegnap volt a másik cégnél, akiknél dolgozni fog - kiegészítésképpen- oktatáson, szerződés aláíráson. Lassan ez is beindul. Én futom köreimet kicsit fásultan. Remélem, hogy jövő héten már maradhat végig Lili - ez is csak 11.45 jelent - és be tudok iktatni néhány kimozdulós napot. 

Csütörtökön volt Zoli szülőin az oviban, az általános dolgokon kívül újabb pozitív visszacsatolást kaptunk. A gyógypedagógus óvónő elmondta, hogy ő még nem látott ilyen jóképességű downos gyereket. Lili felülmúlja várakozásikat, a gyerekek szeretik Lilit. Rendkívül örülünk és büszkék vagyunk! Pénteken Zoli nem ment dolgozni, sokat kivettek belőle az elmúlt napok. Liliért együtt megyünk és csavargunk kicsit, elmentünk a Belvedere Palotához, ahol én már voltam a gyerekekkel. Hazafelé sétáltunk egy nagyot, amíg Lili aludt volt időnk sorozatot nézni, jó kis lógós nap. Ja, azt el is felejtettem írni, hogy természetesen én is elkaptam a gyerekektől a takonykórt, és persze engem visel meg a legjobban, torokfájás, orrhang, köhögés :( Szombaton kimentünk a Hauptalleera, régen is voltunk, kíváncsi voltam az őszi arcára, no meg szedtünk gesztenyét, tobozt, itt az ideje elkészítenem első bécsi ajtódíszünket. Játszóztunk, még egy kis napsütést is elkaptunk, ami nagyon jól esett az esős napok után, náthásan. Bencének délutánra progija volt, vendégségbe ment, a napköziben van egy magyar kisfiú, leszervezték a délutáni játékot. A vasárnap, olyan vasárnapi, lassú, játszózós, festős, filmnézős.