Minden oké... volt

2018.02.20

Múlt hét hétfőn, kedden Zoli jó korán ment mind a két nap, hajnali kelés, én mentem a gyerekekkel. Aminek a gyors készülődés mellett meg van az előnye is, negyed kilenc körül itthon vagyok és kezdődhet a napom. 

Kedden nekem suli, ami jobb volt mint az előző alkalmak, Lilinek az oviban farsang. H iába beszéltünk róla, készültünk rá már régóta, sok volt neki az inger, már készülődés közben tiltakozott, aztán bement, meglátta a gyerekeket és zokogásban tört ki. Óvó néni magyarázta, hogy ki-ki, levetette a maszkokat, én is mondtam neki, gyerekek körégyűltek nyugtatták (annyira cukik voltak), de csak az segített, hogy átvették, egy dadus magához vette. Később azért érdeklődtünk, megnyugodott, délután láttam képeket is, játszott, nem volt gond. Bencének a napköziben volt farsangi buli. Ő jól érezte magát, jól teleette magát minden jóval. Ami nekünk meglepetés volt,  hogy ezen a napon mindehol farsangolnak, munkahelyeken, nagyobb iskolás gyerekek, láttunk a boltban pénztárost beöltözve, Zoli napokig fánkokat szállított. 

Szerdán reggel Zoli ügyintézett, aztán hirtelen sugallatra, nem ment dolgozni, máskor is volt már ilyen megérzése, ami általában be is jön, valamiért aznap inkább ne induljon el. Így miénk volt a nap, vagyis a délelőtt. Így elvitt plázázni, itt még nem is voltam, kíváncsi voltam milyen üzletek vannak, milyen az egész. Egy jó nagyban voltunk, két épület, az egyikben több szinten kajáldák, a másik épületben a szokásos márkák mellett sok ismeretlen is van, a felépítése is teljesen más, mint a megszokott. Először egy szűkebb folyosó, aztán kinyílik, nagyon tágas, középen magas mászóka, csúszdával a gyerekeknek. Van egy bolt tele filmes relikviákkal, rajzfilmek, filmek, sorozatok (Star Wars, Trónok harca, Minecraft, Harry Potter...) híres tárgyai, varázspálcák, pipák, kardok, kisebb csecsebecsék, fanoknak paradicsom. Aztán ebédeltünk egyet és jöhettünk is vissza Liliért. Jó volt és jól jött ki, hogy pont a Valentin napot tölthettünk együtt. 

Csütörtökön Lilit megünnepelték az oviban, minden hónapban, az adott hónap szülöttjeit felköszöntik egy közös buli keretében. Kapott ajit, sütöttek neki sütit, sőt még koronát is kapott, odavolt :) Pénteken a tanárom nem jött, így más helyettesítette, ég és föld, ez volt egy rendes óra, feladat lapokkal, nyelvtannal, hallás alapján feladatmegoldással, tök jó volt. 

A hétvége elég eseménytelenül telt, szombaton iszonyat nyűg voltam, mintha a fejemen ültek volna egész nap, főztem, Lili nyűgösködött, Bencének se volt kedve semmihez. Ja, Lili ekkor már köhögött, főleg ébredéskor. Aztán vasárnapra terveztem, hogy kimozdulunk, de nem találtam érdeklődésre. Délutánra Lili már lázas volt :( Aztán éjszaka is. 

Hétfőn délelőtt még aktívkodott, játszottunk kicsit, de aztán hányt és déltől aludt. Kicsiket volt csak fent, kora délután már 39 fölötti láza volt. Délutánra sem lett jobban, apát ráadásul Magyarországra küldték szállítani, késő estig nem is láttuk, így Boldi anyukája mentett meg minket, hogy elhozta Bencét a napköziből és nem kellett elindulnuk. Örök hála! Este még volt fent egy kicsit Lili, de megint hányt, viszont szerencsére lázas már nem volt, éjszaka sem. Most megint szinte állandón alszik, remélem délutánra már kicsit jobban lesz. Így nekem a mai nyelvtanfolyam kimarad, aztán holnap érkezik anyum, hogy ne maradjon ki az egész hetem, pesztrálja majd Lilit.