Lányosan

2018.08.10

Július utolsó napjai: jártunk anyukámmal közösen a Városligetben, kis játszózás, trambulinozás, kacsázás. Ebéd után mikor Lili elaludt mondtam Bencének tanuljunk egy kicsit, mondta inkább ledől, gondoltam csak kibúvót keres, erre 5 perc múlva aludt. Példátlan, csak betegség idején alszik napközben, ráadásul alig tudtam felkelteni őket. Aztán szerdán Bence elutazott vidékre sógornőmékhez, ez volt első külön útja. Izgultunk mindannyian, én azt gondoltam 3-4 nap múlva haza akar majd jönni, de nem, felülmúlta várakozásainkat. Volt, hogy inkább nem beszéltünk, meg volt pityergés, hogy hiányzom, de hamar túllendült és nagyon jól érezte magát. Sok élménnyel tért haza. Mi lányok így takarékon mozogtunk 1 hétig, Lili teljesen jól elvan a játszózással, erkélyen pancsolással, így én is lazábbra vettem a dolgot. Pénteken találkoztam egy régi barátommal, aki szintén külfödön él, ilyenkor mindig jókat beszélgetünk. Az estére tervezett barátnős szülinapi bulim sajnos gyerekbetegség miatt elmaradt, pontosabban csak halasztódik. 

Így a hétvége is nyugisabb volt hármasban, szombat délelőtt elintéztünk a vásárlást, kora este pedig kimentünk a Duna partra, kicsit játszózni, naplementét nézni, lazulni. A vasárnapot futással kezdtem, aztán csak kicsit mozdultunk ki, egy fagyizás erejéig. Apa készült lélekben az utolsó hetére, na meg a baromi melegre. 

Hétfőn reggel német óra, aztán Lilivel a szokásos bolt, játszó, főzés. Kedden strandon voltunk anyukámékkal, Lili élvezte, hogy minden figyelem az övé, ugrált, lubickolt. Aztán szerdán végre haza érkezett Bence, nagyon vártunk már, hiába volt jó a nyugalom, nem volt jó nélküle, persze estére már az idegeimen táncoltak egymás piszkálásával :D Délután még egy kedves volt kolleganőm is meglátogatott minket, csevegtünk, amennyit két gyerek mellett lehet. 

Csütörtökön ismét strandnap, immár Bencével. Én valamiért nyűgős voltam egész nap, Lili helyett is többször tudtam volna aludni, nem kívántam a fürdést sem, de amit muszáj, azt muszáj. Jól elfáradtunk mindannyian a nap végére. 

Ma itthon ülős napunk volt, várjuk, hogy késő este megérkezzen apa, és kezdődik a 3 hét szünet együtt.