Közös vakáció

2018.08.28

Ott tartottam, hogy apa utolsó napja a GLS-nél, végre lezárult ez a nagyon fárasztó, mindenkit megviselő időszak. Apának fáj mindene, teljesen elgyötörte ez a munka. 

Szombaton egy volt főiskolai barátnőmmel találkoztam, átsétáltuk a várost, jót beszélgettünk. Régen volt erre alkalmunk. Vasárnap anyukáméknál ünnepeltük Zoli és az én szülinapomat. 

Hétfőn reggelre időpontunk volt Bencével orvoshoz, van egy kis urológiai problémája, amit sajnos csak műtéti úton lehet orvosolni, aminek ő már a gondolatától kiborul, de sort kell majd kerítenünk rá a közeljövőben. Délután mentünk családi fotózásra, ez nálunk hagyomány, Bence első szülinapja óta minden évben készül rólunk ilyen fotósorozat. Én nagyon szeretem, Bence kevésbé, és most Lili sem volt túl lelkes, pedig eddig ő bírta. Meglátjuk az eredményen mennyire látszik majd :)

Kedd, reggel nekem futás, majd utána német óra. Aztán elmentünk a Városligetbe sétálni, játszózni, trambulinozni. 

Szerdán késő délután eljöttünk Zolival Bécsbe, a Sparos munkához ügyintéznie kellett, gondoltuk kössük össze a kellemeset, a hasznossal, kicsit tudjuk kettesben lenni. Nem volt sima ügyintézés, reggel 8-kor már a hivatalban ültük, egy szükséges papírért, amikor is közölte az ügyintéző, hogy nem működik a felület, ahonna ő ezt le tudja kérdezni... várjuk. Szerencsére 1 óra várakozás után megszületett a papír. Aztán én gyors takarításba kezdtem, apának nem volt erre alkama, így pororoszlánok szaladgáltak a lakásban. Utána elugrottunk a nyelvsulihoz, ahova szeptembertől fogok járni, érdeklődni mikor jöjjek, itt is csak félsikerrrel jártunk, az iroda rész szabin volt. De tudtunk egy hölggyel egyeztetni, aki visszahívást ígért. Végezetül mentünk a Sparba, Zoli megismerte a feletteseit, aláírták a szerződést, megnéztük az üzletet is, ahol dolgozni fog. Aztán irány vissza Pestre. 

Péntek délelőtt kimentünk a Duna partra, kavicsoztunk, játszóztunk. Este pótoltunk barátnőmmel a szülinapi bulimat. Először beültünk csevegni egy helyre, onnan pedig a Rioba mentünk. Rendesen alulmúlta a buli a várakozásainkat. De azért elvoltunk, táncoltunk. 

Szombaton én takarékon mozogtam, nem sok alvásra volt lehetőségem. A délutáni alvás Lilivel azért helyrehozott. Este anyukámmal közösen bementünk a városba, terveztük már, hogy megmutatjuk a gyerekeknek a kivilágított Lánchídat, budai oldalt. De mindig annyira meleg volt, hogy nem vettük rá magunkat. Sétáltunk, gyönyörködtünk, fagyiztunk egyet. 

Vasárnap a Margitszigeten találkoztunk Kiriékkel, sétáltunk, kávéztunk, jót beszélgettünk.

Hétfőn utaztunk Harkányba. Lecuccolás után átgurultunk Pécsre, nézelődni, császkálni egy kicsit. Aztán a vacsorát már Harkányban ejtettük meg. Keddre egész napos strandolás volt tervbe, de aztán az időjárás közbeszólt. Kora délután jött egy nagy vihar, így aznapra annyi volt a fürdőzésből. Lili nem volt hajlandó aludni a szállásunkon, így az estének elég fáradtan mentünk neki. Azért még egy halászlére beültünk egy csárdába, itt Lili legnagyobb örömére volt wifi is :D Szerdán újra strand. Fiúk kipróbálták a nagycsúszdákat, aztán ugrálás, úszkálás kifulladáig. Délután még Bence is pihent, pedig ez rá nem jellemző, ezzel szemben Lilit nem tudunk rávenni alvásra. 17 óra körülig bírtuk, estére még tervben volt, hogy járunk egyet a városban, de Lili hulla fáradt volt, Bence is nyűgösködött, így apával az erkélyen sörözve búcsúztattuk ezt a pár nap nyaralást. Csütörtökön még sétáltunk egyet a siklósi várnál, aztán irány haza. 

Pénteken Zolival beszerző körútra mentünk, amit minden visszajövetel előtt megteszek. Deichmann, dm, patika. Este Zsuzsiékkal találkoztunk, sajnos Bence nem tudott ott lenni Domi szülinapi buliján, így erre, meg a mi születésnapunkra is koccintottunk (párszor). 

Az eredeti terv szerint szombaton jöttünk volna vissza Bécsbe, de aztán módosítottuk, kipihentek sem voltunk, meg gondoltunk, akkor még ott elintézünk pár dolgot. 

Szombat délelőtt egy baráti játszózás, aztán délután futottunk egy kört gyerekeknek cipő ügyben, több kevesebb sikerrel. Vasárnap nekem reggeltől pakolás, fiúk még elmentek fodrászhoz, aztán Bence rollerezni a bátyámmal. Így neki megvolt a testmozgás az utazás előtt, ami kellett is, mint utóbb kiderült. Terv szerint indultunk délben, aztán az Oktogonnál ér minket a telefon, hogy ott felejtettük Bence új cipőjét... szuper, visszafordulás. Az autópályán úgy a második emelkedőnél elkezdte a kocsi, amit már csinált párszor az utóbbi időben. Előzésén egyszer csak leáll a motor. Gondolhatjátok, tele csomó cucca, ami ugye nem segített, ráadásul nagyon sokan voltak az úton,  full balesetveszély. Egy idő után már nem erőlködtünk, mentünk a külsőbe 100-al, ami ugye időben sok plusz hosszútávon. És akkor még jön egy térj le az autópályáról, olyan dugó van. Végül a határnál annyian, hogy az útvonaltervező elvisz másmerre, amikor már Szlovákiában voltunk, nem hittük el, mi jöhet még. Így röpke 4 és fél óra alatt, de épségben, sikerült Bécsbe érkeznünk.