Hétköznapok

2019.03.10

3 héttel ezelőtt..

Azon a kedden voltunk először a logopédusnál. Lili ügyes, a hölgy megdicsérte, hogy milyen jól koncentrál, odafigyel. Színeket, állatokat gyakoroltak puzzellal, formaberakóval, van egy szuper babaháza a hölgynek, ott végigbeszélték, hogy milyen bútorok vannak, milyen cselekvések kapcsolódnak a konyhához, fürdőszobához... Ezen a foglalkozáson én is bent lehetek, kérte a hölgy, hogy ne fordítsak Lilinek, csak akkor segítek, ha valamit nagyon nem ért.

Csütörtökön volt Zoli és Bence Tatán, a kezelésen. A csípőjének jó esetben ez az 1 kezelés elég is volt, 1 hónap múlva kell visszamenni, akkor még nyakát megkezelik, hogy a fejállása is rendben legyen, aztán majd csak fél év múlva kell kontrollra menni. Mi azt tapasztaljuk, hogy Bencének összeszedettebb lett a mozgása.

Pénteken nekem program volt, akkor voltunk az Operában. Nagyon jó élmény volt, gyönyörű épület kívül, belül. Izgalmas volt bemenni a kulisszák mögé, megmutatták, hogy építik át a termet, amikor az Operabál van, tudjuk hol van a császári páholy, sőt azt is, hogy már pár euroért is be lehet jutni egy előadásra, annyi csupán a bökkenő, hogy végig állni kell.

Következő hétfőn Lilivel itthon voltunk, köhögött, fájlalta sokszor a pocakját hétvégén, gondoltam inkább pihenjen egy napot, minthogy utána beteg legyen. Bencének aznap volt a suliban farsang, nem is volt tanítás. Bence többszöri próbálkozásom ellenére sem akart beöltözni...

Szerda délután az Ikeában jártunk, hétvégére "vendégeket" vártunk, be kellett szereznünk paplant, párnát, meg persze magunknak is néhány dolgot, ha már ott vagyunk. Csütörtök nekem lightos nap volt, lebetegett az egyik tanárnő, nem akartak összevonni minket, így inkább filmet néztünk. Jó volt, szórakoztató is volt, meg felirat is volt, egész sokat értettem belőle. Így korábban végeztem, volt időm elmenni futni egyet. Furi volt, nem vagyok városban futó típus, de egész jól ment. 

Pénteken fejlesztés után mentünk apa elé, úgy volt együtt hozzuk el Bencét, aztán megyünk az állomásra Zoli nővére meg unokaöccse elé, de aztán módosult a program. Nem járt az a busz, amivel Bencéhez mentünk volna, így másfele jöttünk haza, az idő is elszaladt közben, Zoli gyorsan kocsival ment Bencéért, aztán kettesben az állomásra. Nagy volt az öröm, sógornőmmel nagyon régen találkoztunk, pedig a gyerekek imádják. Nem is volt szegénynek egy perc nyugta sem. 

Szombaton az időjárás nem kedvezett nekünk, már induláskor lógott az eső lába. Mentünk egy nagy kört, megmutattuk, hova jár Lili oviba, hol dolgozik Zoli, hova jár suliba Bence, pont mire a végére értünk, ahol még egy kis játszózást szerettünk volna, kezdett rá igazán az eső. Szusszanás után elmentünk ebédelni, a délután további része pedig itthon játékkal telt. Vasárnap már jobb idő volt, a Stadtparkba mentünk, sétáltunk, játszóztunk. Nagyon jó volt, hogy itt voltak a családtagok, örültük, hogy megtudtunk mutatni, hol, hogy élünk és együtt lehettünk egy kicsit. 

Ennek a hétnek az eleje nem volt nagyon jó, napokig fájt a fejem, a változékony idő teljesen kikészített, fáradt, nyűgös voltam. Lilinek kedden volt farsang, ő beöltözött, cuki nyuszi volt, Bencének aznap volt a napköziben farsang, sok infom egyik helyről sincs, jó volt...

Zoli szerdán, csütörtökön továbbképzésen volt, így később indult reggel, tudta Lilit vinni oviba, ah mennyivel könnyebb így a reggel, ha nem kell kétfele rohannom.  Pénteken szabadnapja volt, korábban leléptem én is a suliból, megkoronázva névnapját és a nőnapot shoppingoltunk egy jót, főleg magunkak :D nyugisan mászkáltunk, kávéztunk, ránkfért. Du. együtt mentünk Lilivel a down fejlesztőbe, az elején bemehettünk egy kicsit megnézni, hogy Lili hogyan boldogul. Számolást és betűket tanultak. Itt is dicsérik, jól teljesít. Jó kis nap volt a péntek. Tegnap a Lainzer Tiergartenben voltunk, ahova korábban jártunk Zolival futni, jó régen nem voltunk ott. Sétáltunk egy nagyot, jó volt az éledező természetben. Ma esős idő van, de fiúk azért voltak bringázni. Holnap Bencének szünet van. Van egy évben 3 szünnap, amit az iskola szabadon haszálhat fel. Na holnap egy ilyen lesz, Zoli előre szabit kért, Lili is marad itthon és megyünk Sopronba a gyerekeknek tavaszi cipő, ruha kollekció beszerzésre.