Ez egy jóó hét lesz

2017.05.22

Meglepő módon itt is vagyok, hétfő délelőtt, ugyanis a sietős reggel után, kaptam egy e-mailt, hogy a mai órám elmarad. Jippi! Már túl vagyok a vásárláson, némi tanuláson, éés terveim szerint nemsokára elindulok és futok, meg lebzselek egyet. Jó kis nap, jó kis hét lesz... A Hauptallee-ra mentem, először sétáltam, aztán visszafelé futottam. Jól ment, mégsem volt hozzá igazán kedvem, így nem is futottam sokat. Leültem inkább napozni, tanulgattam a szavaimat, aztán Zoli csatlakozott hozzám egy kajálásnyi időre. Ő még ment tovább, én meg mentem Liliért, Bencéért. Szuper nap volt, a régi iskolás idők jutottak eszembe, amikor elmaradt óra, vagy bombariadó miatt haza lehetett menni, ugyan az a felszabadult érzés :)


Kedd, szerda semmi extra. Mindenki ment a dolgára. Persze meg is lesz a böjtje a hétfői lógásnak, Theo bejelenti, hogy pénteken pótolunk. Nem örülök, így keresztbe húzza a hosszú hétvégét, de nem akarok lemaradni. Szerda délután jön vmi front, még el kell mennünk vásárolni, holnap zárva minden, mindenki türelmetlen, nyüglődik. A suliról még annyit, hogy szerdán már teljesen buli hangulat volt, van egy kedves hölgy csoporttársam, Laura Franciaországból. Múltkor már hozott nekünk sütit, most muffinnal készült, csirkés és vega változattal, beszéltük, hogy már csak egy kis bor hiányzik hozzá, Theo benyomta a rádiót, egyből más hangulata volt a szünetnek :) Azt kifelejtettem, hogy szerencse sütit is hozott Laura, amiben az alábbi üzenet volt. Mondjuk már elkezdődött, de azért egész helytálló :)

Csütörtökre rosszabb is az idő, délelőtt azért játszózunk, de fúj a szél, borús. Zoli feszült, Bence nyűgös, én álmos...jippi. Mindenki pihen ebéd után, bár nekem tanulom kéne, de nem jutok sokra. Délután még találkozunk Ritáékkal, csevegünk, fiúk játszanak. Estére érünk haza. 

Péntek, az a terv, hogy elmegyünk a Karlsplazthoz játszózni, onnan 5 percre van a nyelvsuli, én majd leválok. De nem visz rá a lélek, hogy bemenjek, süt a nap, jó idő, a francnak van kedve beülni tanulni. Így lógok :/ Kávézunk, játszózunk, focizunk, jól telik a délelőtt. 

Holnap lesz 3 hónapja, hogy itt lakunk Bécsben, ennek örömére lesz egy összefoglaló poszt, mi jó, mi nem, mit hogy látunk, mert hogy most Zoli is írni fog, mindig csak az én szemszögemből értesültök az eseményekről. Most megtudhatjátok azt is, ő hogy látja az elmúlt 3 hónapot :) 

Az összegzés megszületett, de azért írok még a hétvégéről is. Persze volt némi lelkiismeret-furdalásom, hogy nem mentem be a suliba, ezért güzülök egész hétvégén, tanulom a szavakat, oldom a munkafüzetet. Mint ma (hétfőn) kiderült, még túl is teljesítettem, még azt is megcsináltam amit ma vettünk :)) Szombatra hoztunk előre a gyereknapozást, ami nem is kifejezetten az. Nem vagyunk oda a tömegrendezvényekért, sem mi, sem Bence, Lilinek meg még nincs beleszólása :) Így nem is tervezünk ilyen programmal. Felvetődik a Tropicárium ötlete, de Bence nem túl lelkes, ahhoz meg drága, hogy csak ímmel-ámmal menjünk, szóval maradunk a kisvasútazás, ebédelés programnál. A Hauptalleen megy egy kisvonat, mondjuk én azt hittem kicsit messzebb visz, de azért így is jó volt, végig a séta út mentén, kicsit a Práternél, az erdős részen, hangulatos volt, Lilit nem dobta fel, útközben elaludt :) Aztán egy hangulatos kis étterembe ültünk be, mi egyszerűt ebédeltünk, Bence meg egy nagy adag fagyit, majd lefolytja néhány falattal Zoli kajájából. Még elsétálunk egy közeli ruha üzletbe, muszáj néhány nyári nacit vennem, jön a jó idő. Mire végzünk Lili is felkel. Ő eléggé kimaradt ebből a buliból :( Én délután is még tanulok, Zoli segít sokat. 


Vasárnap, én reggel fitti vagyok éhgyomori intervallal kezdek, ez a leghatékonyabb, jó kis lendületet ad a napnak, ritkán tudom rávenni magam, de ha megy, az minden baromi jó érzés. Aztán nem megyünk messzire, főznöm, tanulnom is kell, a közeli játszóhoz sétálunk, ja meg előtte Bencének beszerezni egy spinnert. Most ez itt a menő, már mindenkinek van, természetesen Bencének is kellett. Az érdekessége a dolognak, hogy mondtuk neki vasárnap nem fogjuk tudni megvenni, itt ugyanis néhány élelmiszer boltot leszámítva zárva vannak vasárnap az üzletek. Ő ragaszkodott hozzá, hogy menjünk oda, nézzük meg, legnagyobb meglepetésünkre nyitva volt, így teljes volt a boldogság. Időnként teszek fel videót, a videó galériába, azokat is nézegessétek meg :)

Bence, a spinner és a szép új frizura
Bence, a spinner és a szép új frizura