Az önállóság útján?!

2017.03.26

Hétfő. Bence alig akar kikelni az ágyból, hajtogatja, hogy nem akar suliba menni, sír. Lilivel kettesben elindulunk, fejben megvan az útvonal, mégis bizonytalanul indulok neki. Lehet Lili érzi, már a S-bahnon is folyton Zolit emlegeti, szomorú. Beérünk az oviba, zokogásba tör ki, alig tudom átöltöztetni, nyugtatom, de sírva adom át Zitának, aki ráadásul mondja, hogy nem sokára elmegy, mert nincs jól. Rosszkedvűen jövök haza. Itthon gyors rendrakás, torna, aztán megyek Bencét átkísérni. Szerencsére ő jókedvű, egy osztálytársával jön, a táskáját is cipeli :) Aztán vásárlás és mehetek is Liliért. Ebédel, de mivel nincs bent Zita, nem derül ki, hogy telt a délelőtt. Sejtem, hogy megint aludt délelőtt, a babakocsi használva volt. Igazam is van, nem hajnaldó itthon aludni. Megyünk Bencéért, aki jókedvű, de fáradt. Az este nyűgösen telik, mindenki fáradt, Bence korán el is alszik, Lili hiába fáradt túlpörgött, nehéz elaltatni. Mi is korán fekszünk, Zolinak is fárasztó napja volt. Egyszer csak 23 óra körül hallom, hogy Lili felköhög, ugatósan. Jaj nee! A következő köhögésnél már sír, tudom, hogy fullad. Krupp. Nyitjuk az ablakot, de már nincs olyan hideg. Javul azért a helyzet, vissza is alszik. Leteszem közénk, hallatszik, hogy nehezen veszi a levegőt. Húzom még egy kicsit, de nincs jól, adunk neki kúpot. Egész hamar visszaalszik, kb. 40 perc és normálisan veszi a levegőt. 

Kedd, Bence egész jól indul a suliba. Lili marad itthon, inhalálunk, főzünk, játszunk. Délre megyünk Bebéért, ma Lionnal jönnek ki, fogják egymás kezét, olyan édesek. De nem is nagyon áll le velem, ők mennek...mondom ok, akkor én nem is jövök többet, megy ez nélkül is. Persze Bence egyből mondja, hogy de de, jöjjek. Lilivel haza, ő alszik, anya (próbál) szépülni, hajat festek. Együtt jövünk haza Zolival, a napközis tanár néni elmondja, hogy Bence teljesen jól beilleszkedett, a társai szeretik, nem hagyják unatkozni, játszanak vele, jól megérteti magát, szóval minden ok. Kifelé jövet összefutunk Baltazár anyukájával is, pár szót váltunk, elmondja, hogy Baltazár nagyon fel van dobva, hogy van még egy magyar fiú a napköziben, örül Benyusnak. A du. nyugisan telik, de elkezd rám telepedni a rossz kedv. Lefekvés után Lili megint köhög, szerencsére nem fulladósan, de megint közöttünk alszik, aztán Bence is köhög, meg rosszat is álmodik, így Zoli meg átköltözik hozzá.

Így a szerda nem túl frissen indul. Zoli úgy dönt tart egy pihenő napot, amúgy sem aludt jól, az elmúlt 2 nap sokat is tekert, kell a regenerálódás. Lilinek reggelre már trutyisodik az orra. Kihasználjuk az alkalmat, hogy apa itthon, elmegyünk kicseréljük Bence múltkor vett nadrágját, ami nem lett jó, meg én is kapok egyet. A tömegközledés, séta fitnessnek köszönhetően lógnak rajtam a nacik. Jippi! Az idő nem jó, be van borul, csepereg az eső, hüvi is van. De a vásárlás végén feldobjuk magunkat egy kávéval, Lilit egy kis tejszínhabbal. Hazafele elugrunk Benyusért, Lionnal nyomulnak a napközibe :) Ma magyar délelőtt volt, már a buszon is magyarokkal utaztunk, majd a H&M-ben magyar lányokkal futottunk össze, végül még a boltban is egy magyar csajszi telefonálgatott. :) Rajtam kitör a rosszkedv, hiányzik minden, az ágyam, az otthoni boltok, az ovis csevegések, az unalmas, megszokott életem :( Ha már futni nem jutok el, legalább tornázom egyet. Délután vendégeink lesznek. Zoli elmegy eléjük, felveszik Bencét is. Jót tesz a társaság, a beszélgetés, estére jobb a kedvem.

Még egy gondolat, hogy milyen az élet. A napközis tanár néni meséli Zolinak, hogy Lion, Bence kis barátja, enyhe autista, eddig nem nagyon barátkozott senkivel, most pedig Bencével nagyon jól kijön :)

Péntek, Bence nem lelkes, de már péntek van, itt a hétvége. Itthon a szokásos, takarítás, játék, torna. Du. Zoli megy Bencéért, elég későn érnek haza. Bence még maradni akart játszózni, mikor Zoli odaért, aztán Zolinak jött még egy cím, ami meg jól elhúzódott. Mindenki fáradt, nyűgös.

Szombat, végre süt a nap, éljen éljen! Megyünk bringázni, futni a Hauptallera. Én reggel gyorsan még elmegyek vásárolni, reggeli, aztán indulás. Nagy meleg nincs, ahogy kicsit fúj a szél, elbújik a nap, hűvös van. Nem baj. Én futok, Bence teker velem egy darabon, aztán visszafordul. Nem futok sokat, tavaly ősszel futottam utoljára, nem akarom túlzásba vinni, kb. 3 km, de nagyon jól esett, nem érzem, hogy sokat kivett volna belőlem. Közben nézelődöm, játszóterek, parkok, egy kis tó, gyerekvasút, majd egy erdős rész jön. Szuper hely, már most imádom. Többieket a roller pályánál találom meg. Utána Bence kipróbálja a bmx pályát, kicsit játszózunk, aztán indulunk vissza. Egy kávé, fagyi kombóval zárjunk a kiruccanást. A kávézó a Práter tövében van, nézzük, hallgatjuk a sikítozó hullámvasútazókat. Zoliról is csináltam már egy képet, mindig csak a gyerekekről meg mindenféléről teszek fel :) Pihenés után fiúk még lemennek focizni kicsit, én édességet gyártok, jó kis nap volt.

Vasárnap, Bence köhög továbbra is, Lilinek alig van hangja, rekedt. Némi pakolás, rendrakás, Bencének gyakorlás után megyünk játszózni. Az idő olyan mint szombaton, napos, de szeles. Apa Lilivel galambokat kerget, én megígértem Bencének felmegyek már vele arra a csuda építményre. Hát komolyan, van hídas rész, meg rudakon átlépkedős, de van amikor egy kötélen kell átsétáni, ott már olyan magasan vagyunk, előjön a tériszonyom. Mindenhol körbe van véve védőhálóval, de akkor is :D Az utolsó résznél a padló nem rendes fa, hanem csak kötelek, na ott már lever a víz. Bence olyan magabiztosan járkál, csak nézek. Van egy lemászós rész, ahogy bahajol fölé, kikészülök, na mondom menjünk le. Csúszdán megyünk le, huh. Még ajánlgat egy másik útvonalat, hogy hol másszunk fel, nézem, mászófalszerű kialakítás, felfele egy elég szűk helyen, na én oda be nem mászom, aztán hívhatjuk a katasztrófavédelemet, vagy nem tudom kik vannak itt. Hugi is csúszdázik, aztán focizunk kicsit. Fiúk még mennek egy kört fent, mi napfüdőzünk, aztán haza. Pár nap alatt minden kivirágzott, szépséges. Este még fodrászkodom, megigazítom Zoli haját, Liliéből is vágok, egész jó lett :D