Beteg hét

2018.01.30

Múlt hétfő, Bence aznap volt utoljára lázas, Lili ment oviba, délután már gyanúsan nyűgös volt, estére lázas :( Elkapta. Ő csak aznap, meg kedd délelőtt volt lázas, és nem is olyan nagyon mint Bence. (halkan jegyzem meg, hogy a downosoknak köztudottan gyengébb az immunrendszerük, sokat betegek, na ez Lilire abszolút nem áll, ha elkap valamit, akkor tényleg lassabban jön ki belőle, de sokkal ritkábban beteg, mint pl. Bence ilyen idős korában) Kedden Zolinak Pestre kellett mennie hivatalos ügyben, szerencsére gyorsan végzett és el tudott hozni néhány dolgot még otthonról :D Múltkor megvilágosodtam mennyire szerettem tizenévvel ezelőtt step aerobicra járni, így elhozta a step padomat. Keddre Bencén kitört a köhögés, majd a takonykór, Lili is köhécselt, egyértelmű volt, hogy a héten mindenki marad itthon. 

Így viszont dokihoz kellett mennünk. Ajánlottak egy magyar doktornőt, aki közelebb is rendel, mint ahova jártunk, ráadásul előny ha én tudok vele beszélni, nem Zolinak kell továbbadnia az infót. Nyugis napok következtek, sok éjszakai keléssel, sokáig alvással, néha a boltig elmerészkedtünk, de semmi több. Lilinek csütörtökre a térde fájt, alig tudott menni, aztána a pocakja. Én influenzára gondoltam, de aztán pénteken a doktornő azt mondta skarlát. Furi volt, hisz kiütésük nem volt, de vett a torkukból mintát, és a baci ott volt, így antibiotikumot kaptak mindketten. Bencének már jó volt a közérzete hétvégén, így ő hétfőn már ment is suliba. Lili tegnap még maradt, így jött ki neki is az 1 hét pihi, meg kellett még neki a tegnap. Szerettem volna, ha a héten megy, mivel jövő héten félévi szünet van, ha most sem menne, 3 hétig lenne itthon, ami nagyon sok kiesés. 

A gyerekorvosról. Szimpi volt a hölgy, sokan voltak, várnunk is kellett, ennek ellenére nyugodt volt, nem rohant, kikérdezett, meghallgatott, Liliről érdeklődött. Alaposan megvizsgálta a gyerekeket. A rendelő tiszta, modern, meggyőző. 

Tegnap még Zoli is itthon volt, kora délutánra kaptak időpontot fogorvoshoz, Bencének nem akart kiesni egy nagyon mozgó foga, pedig az alatta levő már félig kint volt, muszáj volt kihúzatni, mert ferdítette az újat. 

Most már talán leírhatom, hogy a legmeglepőbb a múlt hétben, hogy én nem kaptam el :D Az elmúlt években, többet voltam beteg - a gyerekbetegségek miatt - mint egész életemben. Általában mindent elkapok, főleg ha mindketten betegek. És most nem, jipppi. Tény, hogy sosem szedtem ennyi vitamint és nem is hagytam most magam lehúzni, mindennap tornáztam, intervalloztam, ittam a gyömbér teát, ettem a feketeretket, mindent bevetettem. Örülök.