Az első napok

2017.03.05

Az első napunk aklimatizálódással telik, elhozunk pár dolgot Zoli albérletéből, vásárolunk, kis játszózás, apa szekrényt szerel. Délután a fiúk elsétálnak megnézni hol a suli, másnap reggelre van megbeszélve találkozó az igazgató nénivel. /Amit nem írtam, de lényeges momentum, hogy a lakást teljesen üresen vettük ki. Zoli érkezésünk előtt beszerezte és összeszerelte az étkező asztal, a gyerekek ágyát, a mi ágykeretünket, és van fotelünk is/

Szerdán reggel izgatottan indultak el a suliba a fiúk, az igazgatőnő elmondta a legfontosabb infókat, mindennap van torna óra, Bence előkészítő osztályba kerül, tanulja a nyelvet és felkészítik a sulira. Ha szeretnénk szeptembertől járhat továbbra is majd ide, mint első osztályos. Mindenképpen elsőbe kerül, ha nem megy neki még jól a nyelv, akkor kap maga mellé egy magyarul is beszélő asszisztens, aki segíti a feladatokban és nem fog osztályzatokat kapni. A suli délig tart, 2 napon 11-kor végez majd Bence, a napközit külön kell intézni, nem úgy működik, mint otthon. Beköszönnek a fiúk még az osztályba is, tizenpáran vannak, van 2 magyar kislány is :) Elmondja a tanítónéni mit kell beszereni. Miután a fiúk hazaértek és lelkes beszámolót tartottak indulunk Lilivel az oviba. Lili gond nélkül bemegy, csak másfél órát marad, addig beszerezzük a közeli írószerboltban Bencének a legfontosabbakat. Bebe szuper iskolatáskát választ, van hozzá tornazsák, tolltartó felszerelve, pénztárca. Mikor visszaérünk Liliért jókedvű, tetszik neki a hely. Fárasztó délelőtt volt, sok izgalommal, újdonsággal. A tömegközlekedésben is minden új, főleg a gyerekeknek, akik kocsihoz vannak szokva, nekünk az útvonalak tekintetében. Zoli még a változatosság kedvéért szekrényt szerel, de legalább a gyerekeké kész!! Hurrá!

Újabb mozgalmas nap elé nézünk. Reggel a suliba a tanárnéni elmondja, hogy már az első nap barátkozott a gyerekekkel Benyus, és hogy gyakorolni kell a neve leírását. Aztán Lilit is oviba szállítmányozzuk. Majd megyünk a hivatalba a napközi miatt. Elmondja a hölgy, hogy itt papírkitöltés, aztán el kell menni egy másik helyre, ahol a keresetigazolás alapján meghatározzák mennyit kell fizetni, aztán ide vissza és akkor majd lesz majd döntés. Még szerencse, hogy el lehet inténzi egy körből (ah) Gyerekek összeszedése, pihenés után délután feltérképezzük a főpályaudvarra vezető utat, mama holnap jön látogatóba, jó ha tudjuk, hogy tudunk elé menni. Fiúk fel vannak pörögve, este még elmennek az Ikeába beszerezni a mi szobánkba tervezett komódokat, a gyerekek szobájába polcot.

Szombaton mama 10 óra körül érkezett, szép napos idő, szuper egy parkos kiruccanásra. Némi buszozás és metrózás után ott is vagyunk a Stadtparkba. Ahogy felmegyünk a metróból szuper játszótér fogad minket, persze jó sokan vannak. A park nekünk a Városligetre hasonlít, van kis tó, kacsák, padok, szép hely. Ide biztosan fogunk többször jönni.

Délután még kihasználjuk mama jelenlétét, átmegyünk Zoli albijába, elhozzuk a hűtőjét, aztán beszerzünk Bencének néhány dolgot a suliba, és még egy kávézás is belefér. Zoli a változatosság kedvéért újra szerel, aztán mamától érzékeny búcsú az állomáson. Bence éjszaka nyugtalan, köhög, vakarózik, csikorgatja a fogát. :( Vasárnap egy kedves magyar ismerősünk fiának gyeplabda meccsére vagyunk hivatalosak. Jól szórakozunk. Zoli délután áthozza az összes cuccát az albiból. Bence egyre többet köhög.