2022 Január

2022.01.31

Ott tartottam, hogy január 6-a itt munkaszüneti nap, Bencével délelőtt röplabdáztunk kicsit, aztán mentünk Sopronba Zolival, szerettem volna néhány dolgot venni, kis magyar levegőt szívni, ha már nem tudtunk az ünnepek alatt haza menni. Jó volt, elintéztük a vásárlást, sütiztünk, aztán sétáltunk egyet, mikor elindultunk még sütött a nap, 5 perc múlva olyan hóviharba keveredtünk, mókás volt. A következő napok nyugisan teltek, anyukám vasárnap ment haza, aznap szedtük le a fenyőfát is, elbúcsúztattuk az ünnepi időszakot.

10-e óta Zoliékat felosztották a melóban, 2 csoport lett a vírus miatt, egy napot dolgozik reggeltől estig, aztán másnap szabad. Szeretjük. Amikor dolgozik, általában akkorra megy amikor én is kezdek, tudjuk vinni együtt Lilit, aztán megyünk együtt. A szabadnapokon tud pihenni, ügyintézni, vagy ha én is szabad vagyok, akkor kettesben is tudunk kicsit lenni.

Nekem a tavalyi szokáshoz híven, hétfőn délutántól több mint 1 hétig valami rejtélyes rosszullétem volt. Rossz volt a közérzetem, fájt a fejem sokat, gyomrom sem volt jó, szédültem.

Diétáztam, szedtem probiotikumot, csináltam covid tesztet, semmi. Nem használt semmi, nagyon nem akart múlni. Még szerencse hogy egész januárban csak heti 3 napokat dolgoztam, volt sok túlórám decemberről. Ez a kevés sem esett jól, reggel nem tudtam/mertem enni, hogy ne legyek rosszul, akkor meg ettől voltam nyűgös, minden délutánt végig szenvedtem, a pihenő napjaimon is főleg csak feküdtem.

Január 18-án reggel hívták Zolit Lili sulijából, hogy 2 osztálytársa is pozitívat tesztelt, így az egész osztály karantéba kerül arra a hétre. Gyors átszervezés a főnökömmel, hogy amelyik napokon Zoli dolgozik én itthon legyek. Munka után mentem is Liliért, kérték hogy amint tudjuk vigyük haza. Ezzel egyidejűleg náthás is lett, így különösen izgi volt az első pár nap, de csak náthás volt. Következő hétfőn mehetett is suliba, na azóta viszont nincs köszönet a reggeli indulásban, Felkelteni is alig lehet, úgy kell öltöztetni, mindent megtesz hogy hátráltassa az elindulást, mondanom sem kell, hogy ez azokon a napokon amikor én is megyek dolgozni micsoda feszültséget generál. Nekem is készülnöm kéne és 2 percre nem vehetem le a szemem róla, mert vagy visszaalszik vagy a babáját itatja vagy ...

A karantén hétről még: csütörtökön esett egész jó kis hó, le is mentünk Lilivel kihasználni. Karantén ide, karantén oda, azért pénteken elmentek Zolival szemészetre, hetek óta vártunk már az időpontra, Lili gyors tesztjei negatívak lettek, így nem mondtuk le. Nagy szüksége van már egy új szemcsire, sajnos elég sokat romlott a szeme.

Múlt héten szintén 3 napot dolgoztam csak, a hétfőm szabad volt, akkor végre normálisan éreztem magam, bele tudtam fogni nagyobb takarítási, pakolási dolgokba is. Kedden Zoli jött értem munka után, mentünk Lilinek szülinapi ajándékot beszerezni. Kihasználtuk a lehetőségeinket, február 1-től nem érvényes az oltásunk, és itt 2 g van. Tehát ha nem vagy oltott, gyógyult nincs shoppingolás. 

Kolleganőm egész héten fel volt dobva, egyébként nem az a kifejezetten jókedvű típus, de péntektől szabin van, ráadásul utazott haza (ő horvát). Így február első hetében egyedül leszek a részlegeinkre. Lehetőség szerint a másik részlegről be fognak segíteni a kolleganők, aztán meglátjuk. A péntek jól telt, nem is kaptunk sok árut, segítséget is kaptam, úgy hagytam ott a részlegeket, hogy minden rendben volt.

Még pénteken reggel éppen csak kiraktuk Lilit a sulinál, jön Bence tanár nénijétől az üzenetet, 2 pozitív gyerek, Bencének karantén, vigyük haza minél előbb ... hjaj, ok, engedje haza egyedül. Bence amúgy is egyedül jön, megy, van kulcsa. Így a péntek délelőttöt már itthon töltötte. Jól jött ki, hogy bele esett a hétvége. Így ma tesztelhetett, ha negatív, kedden mehet is suliba. Nagyon nagyon szorítok, ugyanis jövő vasárnap utazunk haza 1 hétre. Ha bekapunk 10 nap karantént, ugrik az egész. Ja, 2 hete nekünk is 2 naponta tesztet kell csinálnunk Zolival.

Vasárnap elmentünk hármasban havazni, Lili mondogatta egy ideje hogy szeretne, és azt a 2 alkalmat leszámítva amikor volt itt a városban hó, nem voltunk messzebb szánkózni. Bence itthon maradt, reggel azzal az infóval fogadott, hogy fájdogál a torka ... nem kell mondanom, milyen gondolatok futottak át az agyamon. Csinált gyors tesztet, az negatív lett és bízunk a legjobbakban.

Semmeringen voltunk, nem akartunk szánkózó dombra, tömegbe menni, Lili nem szeret különösebben leszánkózni, pár csúszás után megunja. Így sétálni voltunk, hógolyóztunk, aztán találtunk egy játszóteret, amin érintetlen bokáig, egyes helyeken térdig érő hó volt. Ott játszottunk, hóembert építettünk. Jól éreztük magunkat és különleges is volt az időjárás miatt. Bécsben is fújt a szél, na de ott olyan szélvihar volt, fújta a havat. Egyik percben sütött a nap, aztán esett a hó, volt hogy a kettő egyszerre. Rohantak a felhők az égen, a háttérben nagy havas hegyek, nagyon szép volt.

Zoli hétfőn nem dolgozott, így itthon volt Bencével. Napközben jött a hír a sulijából, hogy lett még további eset, így meghosszabbítják a karantént. Szerdán kell újra csinálnia tesztet, ha megússzuk, akkor 2 napra már nem engedjük majd suliba. Ma este meg izgatottan várjuk a tesztje eredményét.

Amit kifelejtettem, még január elején hívta Zolit Bence tanár nénije, telefonos szülői, Bence sokat fejlődött, de még mindig vannak lemaradásai. Beszéltek a tovább tanulásról is. Sok hasznos infót nem adott a tanárnő. Alapvetően 2 lehetőség van, gimnázium, vagy középiskola. Itt annyi a különbség, hogy a gimiben magasabb szinten tanulják a tárgyakat, persze még nincs szakma a középiskolában, hiszen még csak ötödikesek. Az itt is csak 14 éves kor után jön. Azt tudtuk, hogy a közelben 2 suli van a mi szóba jöhet. Az egyikhez fűz minket kellemes emlék, Lilinek néztünk ott előkészítő osztályt korábban. Az általános mellett, van középiskola is, oda fogunk jelentkezni. Nincs felvételi, van időpontunk februárra, vinni kell a papírjait és be kell jelentkezni.

Nekem tegnap elég stresszes napom volt, üres polcok vártak, volt is áru, kaptam is még, nem kaptam segítséget, így nem is értem a végére a dolgoknak. 

Update: Bence tesztje pozitív lett. Ma mindenki itthon, várjuk a hivatalos értesítést ki, mikor, hova mehet.